Головна - Новини - СБУ викрила директора харківського заводу із концерну «Укроборонпром». Він розкрадав кошти Міноборони

СБУ викрила директора харківського заводу із концерну «Укроборонпром». Він розкрадав кошти Міноборони

Час прочитання: 2 хв

Колишній директор оборонного підприємства в Харкові, яке входить до концерну «Укроборонпром», отримав підозру у розкраданні коштів.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

За даними Служби безпеки України, влітку 2022 року на той час очільник заводу організував схему заволодіння коштами, які були передані підприємству для виконання державного замовлення. За контрактом з Міністерством оборони, вони мали відремонтувати військову техніку.

Зловмисники домовились, що замість нових запасних частин для окремих вузлів та агрегатів військової техніки вони закуповуватимуть відремонтовані. Ці деталі були поганої якості і не відповідали необхідним стандартам.

СБУ

Читайте також:


Що ще відомо про схему?

До схеми директор заводу залучив ще двох осіб: свого підлеглого — начальника управління з матеріально-технічного постачання, а також представника фірми, яка здійснювала постачання запасних частин.

Директор заводу та начальник управління матеріально-технічного постачання зі свого боку підписували документи про приймання неякісних деталей, забезпечували безперешкодне проходження ними вхідного контролю якості на підприємстві та потрапляння цих неякісних комплектуючих до збиральних цехів.

Ініційована Службою безпеки судова товарознавча експертиза підтвердила неналежну якість цих деталей.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів ексдиректору державного підприємства, а також двом іншим учасникам оборудки, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодінням майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). За такий злочин зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Наразі усім трьом фігурантам обрано запобіжні заходи: колишньому директору — тримання під вартою, іншим — цілодобовий домашній арешт.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк