Головна » У Харкові перекриють міст на Стрілці. Ремонтувати його буде «стабільний» підрядник «Харківзеленбуда»

У Харкові перекриють міст на Стрілці. Ремонтувати його буде «стабільний» підрядник «Харківзеленбуда»

Час прочитання: 2 хв

З 1 жовтня у Харкові перекриють для пішоходів міст у сквері Стрілка. Його буде ремонтувати компанія, що вже неодноразово вигравала тендери від СКП «Харківзеленбуд».

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Днями СКП «Харківзеленбуд» повідомило, що міст на Стрілці перекриють для ремонтних робіт.

«Насамперед це стосується саме безпеки людей, які користуються цим мостом. Металеві елементи підвісної конструкції потребують ремонту: видалення іржі та корозії, укріплення опор, а також їх повного фарбування. Крім того, буде відремонтовано пішохідне покриття — дерев’яні дошки замінять на нові», — повідомили на підприємстві.

Підвісну конструкцію обіцяють відремонтувати в найкоротші терміни. Комунальники пообіцяли попередити про завершення робіт заздалегідь.

mist3

mist2


Читайте також:


Що цьому передувало?

Трохи більше тижня тому у системі Prozorro розмістили тендер на 5,28 мільйона гривень, згідно з яким планують зробити поточний ремонт металевих елементів мосту. Аукціон відбувся 23 вересня, а роботи з ремонту мають завершити до кінця року.

Під час ремонту планують пофарбувати сталеві балки та труби мосту, зробити обрамлення бетонних східців, влаштувати дощаті покриття, облицювати стіни гранітними плитами.

Переможцем тендеру стала компанія «КС Девелопмент», запропонувавши ціну у 5,23 мільйона гривень.

В ХАЦ зазначили, що проєкт цих робіт коштував 51 тисячу гривень. А у 2021 році був укладений договір на капітальний ремонт цього мосту вартістю три мільйони гривень, але він був розірваний: строки ремонту були зазначені до кінця 2022 року, а у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням ремонт був неможливий.

Що це за компанія?

Власником ТОВ «КС Девелопмент» є Тимофій Полотненко, а керівником — Олександр Полотненко. Станом на 2023 рік, Тимофій Полотненко був чоловіком колишньої головної спеціалістки відділу зв’язків із засобами масової інформації Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Олени Аксельрод.

ТОВ «КС Девелопмент» (колишня назва ТОВ «КС Ангар») раніше укладало договори з КП «Центральний парк» щодо будівництва господарських будівель на території парку. На той момент директором КП був Дмитро Поздєєв. Зараз він є директором «Харківзеленбуда», і продовжує заключати договори з цією ж компанією. Наприклад, саме ця ТОВ ремонтувала шпиль «Дзеркального струменя» за 1,75 мільйона гривень та буде ремонтувати покриття на майданчику для настільного тенісу у Саржиному Яру за 2,35 мільйонів гривень.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк