Головна - Новини - Ремонтувати шпиль «Дзеркального струменя» буде компанія, пов’язана з чоловіком ексчиновниці міськради

Ремонтувати шпиль «Дзеркального струменя» буде компанія, пов’язана з чоловіком ексчиновниці міськради

Час прочитання: 2 хв

У Харкові спеціалізоване комунальне підприємство «Харківзеленбуд» обрало переможця у тендері на ремонт шпиля «Дзеркального струменя». Директором фірми-підрядника є чоловік колишньої чиновниці Харківської міської ради.

«Люк» розповідає, що відомо.

Що відомо про фірму-переможця?

Єдиним учасником та, відповідно, переможцем конкурсу на ремонт «Дзеркального струменя» стала компанія ТОВ «КС ДЕВЕЛОПМЕНТ», директором якої донещодавна був Тимофій Полотненко. Компанія запропонувала виконати роботи за 1,75 мільйона гривень.

Журналісти медіа «Ґвара» звернули увагу, що у 2023 році тоді ще головна спеціалістка відділу зв’язків із засобами масової інформації Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Ольга Аксельрод зазначила Тимофія Полотненка як свого чоловіка та задекларувала володіння ним ТОВ «КС ДЕВЕЛОПМЕНТ», ТОВ «ХОД 1661» та фізичної особи-підприємця.


Читайте також:


Що ще дізнались журналісти?

Під час торгів у компанії змінився керівник — замість Тимофія її очолив Олександр Полотненко. Також це підприємство перемагало у 2018 році у двох тендерах тоді ще парку Горького на загальну суму понад 3,4 мільйонів гривень: перший на понад 408 тисяч гривень та другий — на близько 3 мільйонів гривень за будівництво господарських будівель на території парку. Тоді компанія носила іншу назву — ТОВ «КС АНГАР».

«Додатково зазначимо, що риштування навколо об’єкта має брендування Центрального парку, що знаходиться за 2,2 кілометра від “Дзеркального струменя”. На локації не було паспорта об’єкта, а людина, яка виконувала роботи сказала, що вона працює у СКП “Харківзеленбуд”», — написали у «Ґварі».

Що цьому передувало?

10 квітня стало відомо, що комунальне підприємство «Харківзеленбуд» оголосило тендер на 1,77 мільйона гривень на поточний ремонт шпиля «Дзеркального струменя» у сквері Перемога. 

Переможець має зробити опорядження фасаду (розбір зовнішніх риштувань, відбити штукатурку, пошпаклювати фасад мінеральною штукатуркою), загерметизувати вертикальні деформаційні шви та тріщини епоксидною смолою та оновити поверхні арок (шпаклювання, пароізоляція, фарбування). Крім того, звідти мають вивезти дев’ять тонн будівельного сміття.

Тоді журналісти встановили, що ремонтні роботи вже почалися — ще до того, як почався тендер.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк