Головна - Новини - Стало відомо, що сталося з котом Степаном

Стало відомо, що сталося з котом Степаном

Час прочитання: 2 хв

Харківський кіт-інфлюенсер Степан знайшовся. Його власники кажуть, що тваринку разом з дружиною Стефанією вивезли з Харкова.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося з котом Степаном?

У суботу, 17 лютого, в сторіз Instagram-акаунта кота Степана з’явились дві фотографії, на яких видно, як він та його дружина Стефанія їде у машині. У підписах було зазначено, що з котами все добре, але він із власниками виїхав із Харкова.

Зазначимо, що це все відбулось на фоні переживань підписників щодо можливого викрадення кота.

Ймовірно, власники кота вирішили переїхати з Харкова після одного з російських обстрілів, коли Степана довелося лікувати від наслідків стресу.


Читайте також:


Що за викрадення?

12 лютого у коментарях під публікаціями кота Степана почали писати, що він та його дружина, кішка Стефанія нібито зникли з ветклініки, де перебували на лікуванні після російського обстрілу. Також коментатори повідомили, що з власницею котів зв’язатись не вдається.

До цього на сторінці опубліковали допис, на якому кота сфотографували поруч із табличкою з надписом: «I need your help».

«Разом ми збирали кошти для тварин в Україні й завдяки нашим спільним зусиллям багато моїх пухнастих і не дуже родичів, котів і собак, інших чотирилапих і пернатих було врятовано. Я не шкодував зусиль, щоб використати свої лапи для переведення зібраних коштів на підтримку України», — йшлося в публікації.

Господарі кота Степана повідомили, що він нібито потребує лікування і для цього їм необхідна фінансова допомога. Однак пізніше допис було видалено.

«Люк» намагався зв’язатись з власницею котів, але її телефон був поза зоною доступу, а на повідомлення у соціальних мережах вона не відповіла.

Хто такий кіт Степан?

Безпорідний салтівський кіт Степан став відомим під час карантину 2020 року. Його млосний погляд та розслаблений вайб швидко завоювали серця користувачів Instagram. Репостити дописи зі Степаном почали зірки світового шоубізу, на кшталт Брітні Спірс та Діане Крюгер. На початок 2022 року кіт Степан мав більше мільйона підписників.

Широкомасштабне вторгнення Росії змусило Степана та його хазяйку Анну евакуюватися з рідної Салтівки за кордон. Втім, навіть у вимушеній еміграції кіт продовжував працювати, збираючи кошти для тварин з українських зоопарків. У листопаді він став амбасадором проєкту Міністерства кільтури та інформаційної полтики, спрямованого на відновлення зруйнованих росіянами українських пам’яток.

Під час проживання у Франції Степан познайомився з молодою кішкою Стефанією, яка теж завела Instagram-акаунт. Попри значну різницю у віці (Степану вже близько 15 років) вони швидко потоваришували. Степан повернувся до Харкова разом зі своєю подругою, а потім навіть «одружився» на ній.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк