Головна » Новини » Комітет здоров’я нації підтримав законопроєкт про реєстровані партнерства

Комітет здоров’я нації підтримав законопроєкт про реєстровані партнерства

Час прочитання: < 1 хв

Комітет здоровʼя нації Верховної Ради підтримав законопроєкт №9103 про реєстровані партнерства.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Днями народний депутат Дмитро Гурін повідомив, що комітет здоров’я нації ВР підтримав законопроєкт «Про інститут реєстрованих партнерств» авторства Інни Совсун про цивільні партнерства. 

«Нам кажуть, що одностатеві сімʼї це ненормально. Висловився цілий парламентський комітет здоровʼя нації — нормально, хлопці, робіть», — написав він.


Читайте також:


Що цьому передувало?

Предметні розмови про законопроєкт почалися ще у 2022 році, коли петиція про впровадження одностатевих шлюбів набрала необхідну кількість голосів. Тоді президент України Володимир Зеленський заявив, що під час війни не можна внести зміни до Конституції, тому запропонував розробити законопроєкт про реєстровані партнерства. 

Його розробили і зареєстрували в березні 2023 року, а вже у квітні його підтримав Комітет молоді та спорту. Однак Міністерство оборони виступило проти впровадження законопроєкту — мовляв, це суперечить Конституції. 

Пізніше на підтримку проєкту виступили і члени Комітету з питань євроінтеграції, підтримавши його одноголосно. Після цього Зеленський заявляв, що Міністерство юстиції розробляє власний законопроєкт, а до документу Совсун є «зауваження та пропозиції».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк