Головна - Новини - «Море залишиться». У Польщі покажуть спільну виставу харківських та польських митців 

«Море залишиться». У Польщі покажуть спільну виставу харківських та польських митців 

Час прочитання: 2 хв

У листопаді у Польщі відбудеться прем’єра вистави «Море залишиться» за мотивами п’єси харківського драматурга Олега Михайлова. Це спільний проєкт театрів «Публіцист» (Харків) та «Заґлємбіє» (Сосновець, Польща).

«Люк» розповідає, про що ця вистава і які ще харківські митці долучились до постановки.

Що це за вистава?

4, 5 та 17 листопада у польському театрі «Заґлембіє» (Zagłębia), що у місті Сосновець, відбудеться прем’єра вистави «Море залишиться». Постановка стала результатом співпраці «Заґлембіє» та харківського театру «Публіцист»

«Це українсько-польський урок співчуття, спроба донести біль і просту правду про те, як легко втратити все, коли поруч є агресивна та озброєна Росія»,йдеться на сайті «Заґлембіє».

Постановкою займався режисер «Публіцисту» Костянтин Васюков. Також до вистави долучились й інші харківські митці: музикант Володимир Понікаровський, піар-менеджерка Іванна Скиба-Якубова (у виставі звучатиме її поезія), співачка Олександра Малацковська, художник Андрій Скрипка, хореографиня Інна Фалкова, мисткиня Поліна Кузнецова (зокрема, афіша — її авторства).

Вистава
Афіша вистави «Море залишиться»

Проєкт реалізується в межах програми мистецьких резиденцій для артистів з Білорусі та України, організованої Театральним інститутом імені Збіґнєва Рашевського.

Який сюжет?

«Море залишиться» — п’єса харківського драматурга Олега Михайлова, присвячена Маріуполю. Письменник розповідає про життя молодої дівчини на тлі руйнувань, які принесла Росія із повномасштабним вторгненням в Україну. 

«Життя біля моря — це особливе життя. Тому, мабуть, люди з інших, “континентальних”, міст завжди тягнуться до моря, ніби шукають відповідей на свої вічні питання. Сьогодні ці відповіді знайти важче, бо на одне приморське місто в цьому світі стало менше, — йдеться в описі.

Саме тут, в передмісті Маріуполя, мешкала Марія зі своєю родиною. Раніше тут жило багато людей. Працювали на заводах, відпочивали на пляжах та в парках, ходили в театри. 

Тепер не так. Російські ракети, російські танки та російські солдати знищили пляжі, парки та театри. Знищили життя Марії та сотні тисяч інших життів. Міста, яке раніше звалося українським Маріуполем, більше немає — на супутникових знімках видно масштабні руйнування та нові кладовища. Залишились окупанти та руїни».

Вистава

Вистава

Як потрапити на виставу?

Прем’єра вистави відбудеться у театрі «Заґлембіє» за адресою: вулиця Театральна, 4 (Сосновець, Польща). 

Квитки доступні на 4 (субота), 5 (неділя) та 17 листопада (п’ятниця) за відповідними посиланнями. Ціна — від 50 до 60 злотих.

Олександра Пономаренко, афіша — Поліна Кузнецова, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк