Головна - Новини - У Міносвіти заявили, що не збираються об’єднувати «сковородинівку» з Каразіна

У Міносвіти заявили, що не збираються об’єднувати «сковородинівку» з Каразіна

Час прочитання: 2 хв

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що у них немає жодних планів щодо об’єднання Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди з Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна (ХНУ).

«Люк» розповідає детальніше.

Що сказали у Міносвіти?

Заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, який займається реформою вишів, в етері Радіо «Накипіло» заявив про рішення об’єднати Українську інженерно-педагогічну академію (УІПА) з ХНУ імені В.Н. Каразіна. При цьому, педагогічний університет імені Сковороди й Харківський національний автомобільно-дорожній університет (ХНАДУ) залишаються самостійними закладами.

Об’єднати вирішили через те, що за останні десять років рівень працевлаштування випускників УІПА не перевищує 25%.

«Хочу звернути увагу, що цей виш [УІПА, — «Люк»] має найвищу в Харкові кількість осіб чоловічої статі [віком] 25+, яких прийняли за минулий рік на навчання. Я думаю, ми всі розуміємо, про що йде мова, — зауважив Михайло Винницький.

Так само це виш, який має надзвичайно високу кількість вступників і, взагалі, осіб, які вчаться за заочною формою навчання. В принципі, нема нічого проти заочної форми. Але питання в тому, чи зможе ця форма забезпечити в такій кількості настільки необхідну якість».


Читайте також:


Що цьому передувало?

У грудні минулого року в соціальних мережах та ЗМІ почала ширитись інформація про наміри Міносвіти приєднати «сковородинівку» до Каразіна. На фоні цього на сторінках студентів та викладачів почали з’являтись публікації з хештегом #saveSkovorodauniversity

В Міносвіти запевнили, що рішення про злиття університетів знаходиться тільки на етапі розгляду, а задумали це все з метою «посилити педагогічний колектив». 

«Ми цінуємо роботу ХНПУ імені Г.С. Сковороди, його внесок у науковий та освітній потенціали українських студентів. Водночас сучасні виклики, включно із соціально-демографічними змінами в країні, потребують нових рішень. Нині ми бачимо та вивчаємо всі аргументи колективу, студентів і випускників. Усі вони будуть обов’язково враховані під час ухвалення остаточного рішення»,заявили тоді в Міносвіти.

Тоді ж колектив «сковородинівки» провів обговорення, на якому пояснив причини, через які вони не хочуть об’єднання з Каразіна.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк