Головна - Новини - У Харкові демонтують три будинки у центрі міста, які постраждали від ракетних обстрілів

У Харкові демонтують три будинки у центрі міста, які постраждали від ракетних обстрілів

Час прочитання: < 1 хв

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки вирішила демонтувати три будинки у центрі Харкова, зруйновані після ракетних обстрілів росіян. 

«Люк» розповідає, про які саме будинки йшла мова.

Які будинки демонтують?

У Харкові демонтують перші три будинки, які зазнали сильних пошкоджень під час ракетних атак у 2022 році.

Відповідне рішення прийняла Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Документ підписав голова Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олег Синєгубов

Демонтують будинки за адресами: 

  • вул. Свободи, 11/13;
  • вул. Мироносицька, 32;
  • вул. Мироносицька, 34.

Усі три будинки розташовані в Київському районі, неподалік будівлі Харківської обласної ради. Перелік будівель на демонтаж формувався за листами від Харківської міської ради, Слідчого управління ГУ Нацполіції, слідчого відділення УСБУ в Харківській області.  

Що цьому передувало?

П’ятиповерховий будинок по вулиці Свободи 11/13 був пошкоджений 6 вересня 2022 року від попадання ракети С-300. Близько 9 ранку росіяни завдали два ракетних удари по центру Харкова з території Бєлгородської області. Одна з ракет влучила у дах будинку, зруйнувала перекриття і три під’їзди. Інша ракета прилетіла у двір адміністративної будівлі. Загиблих та постраждалих не було: люди напередодні виїхали з квартир.

Демонтують будинки

Демонтують будинки

Демонтують будинки

Демонтують будинки

Демонтують будинки

Джерело: телеграм-канал Олега Синєгубова

Будинки №32 та 34 на вулиці Мироносицькій розташовані за будівлею Харківської обласної державної адміністрації. У березні 2022 року росіяни крилатими ракетами намагались знищити саму будівлю ХОДА, але постраждали сусідні будинки.

Демонтують будинки

Демонтують будинки

Демонтують будинки

Джерело: телеграм-канал Головного управління ДСНС України у Харківській області

«Цей ранок був трагічним. Дві крилаті ракети по Харкову. Там завжди було багато росіян. Там багато вузів. Молодь, яскрава, розумна, яка збиралася на найбільшій площі в державі, європі, площа Свободи. Дві ракети у площу Свободи. Десятки жертв — ось така ціна свободи. Ми боремося за свою землю і свободу», — висловився про ракетний удар по ХОДА президент України Володимир Зеленський на засіданні Європарламенту.

Олександра Пономаренко


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк