Головна » У Харкові планують відбудувати три будинки за 200 мільйонів гривень

У Харкові планують відбудувати три будинки за 200 мільйонів гривень

Час прочитання: 2 хв

Департамент з благоустрою, відбудови та реконструкції Харківської міськради у жовтні оголосив проведення торгів з відновлення трьох пошкоджених від російських агресорів багатоповерхівок. Загалом на них витратять близько 200 мільйонів гривень.

«Люк» з посиланням на «Харківський антикорупційний центр» розповідає детальніше.

Що сталося?

У департаменті перерахували вартість відновлення будинку по вулиці Метробудівників, 6. Тепер його хочуть відбудувати за 115 мільйонів гривень замість 74 мільйонів гривень, як це планувалось на початку.

Так, у 2023 році департамент уклав угоду з ПП «Будівельна фірма “Промтекс”» щодо відновлення цього будинку за 74 мільйони гривень, роботи мали закінчити у тому ж році. 

Однак навесні 2024 року департамент та підрядник уклали додаткову угоду, в якій було зазначено, що фінансування заплановане на другий квартал 2024 року.

Досі фінансування ремонту цього будинку не розпочалося. Але вартість проєкту перерахували, і тепер ремонт оцінюють уже у 115 мільйонів гривень. Зазначимо, що на сайті DREAM інформація про коригування проєкту відсутня.

будинок

Читайте також:


Які ще будинки відбудують?

Ще один тендер оголосили також на ремонт на Салтівці. Мова йде про капітальний ремонт та реставрацію багатоквартирного житлового будинку по вул. Дружби Народів, 241. Вартість ремонту оцінили в 67 мільйонів гривень.

Проєкт передбачає відновлення будинку в тому вигляді, яким він був. Термін експлуатації багатоповерхівки після проведення робіт зазначили 40 років. Проєктанти запевняють, що при наявності фінансування роботи можна провести за 4 місяці. 

Третій тендер на відновлення стосується будинку на Лисій горі. Мова йде про відновлення багатоповерхівки по проспекту Слави, 11. Очікувана вартість ремонту 16,9 мільйонів гривень.

Минулого року профільне управління міськради, яке тепер стало окремим департаментом, уклало угоду з ТОВ «Будівельно-монтажне управління “Енергоюжспецстрой”» на відновлення цього будинку на суму 20,48 мільйонів гривень. У додатковій угоді, яку уклали у лютому 2024 року, вказано, що в 2023 році виконали робіт на 9,3 мільйонів гривень.

А ось в 2024 році фактично грошей на проведення ремонту заплановано не було. Залишок мав би бути профінансований у 2025 році. Однак, тепер зробили коригування документації, і загальна вартість може зрости зі стартових 20,5 мільйонів гривень до понад 26 мільйонів гривень. У системі DREAM цей проєкт відсутній. Виконання робіт заплановане до кінця наступного року.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк