Головна - Новини - «Історія воєнної весни». У Харкові вийшла книга за мотивами лялькової вистави 

«Історія воєнної весни». У Харкові вийшла книга за мотивами лялькової вистави 

Час прочитання: < 1 хв

Видавництво «Асса» випустило артбук за спектаклем Харківського театру ляльок «Жираф Монс». Вистава розповідає про жирафеня, покинуте у зоопарку під час бомбардувань міста.

«Люк» розповідає детальніше.

Видавництво «Асса» презентувало спільний проєкт з Харківським театром ляльок імені В.А. Афанасьєва. Це артбук за мотивами вистави «Жираф Монс. Харківська історія воєнної весни».

П’єса Олега Михайлова переповідає харківську міську легенду про жирафа, який втік з зоопарку під час нацистської окупації Харкова та ховався від бомбардувань в одному з під’їздів. Зрештою, тварину застрелили німці, проте у постановці режисерки Оксани Дмітрієвої історія має щасливий фінал. 

«З ніжністю презентую вам ще один надсвіжий проєкт, який позавчора, власне, пішов у друк. Дуже харківський, дуже військовий, дуже світлий,написала у Facebook книжкова дизайнерка Надія Віля. — Щемлива добра казка Олега Михайлова для дітей та дорослих. Казка про наш спільний біль, розпач і спільну надію».

Над створенням книги також працювали художник Костянтин Зоркін та фотограф Костянтин Лизогуб. Частина коштів від її продажу піде на підтримку театру ляльок, який зараз не може ставити спектаклі у Харкові.

Протягом чотирьох тижнів артбук можна передзамовити за зниженою ціною на сайті видавництва.

Антон Алохінссон, фото — Надія Віля, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк