Головна - Новини - Химерні міста. «Творче нежить» анонсувало першу виставку у новому просторі

Химерні міста. «Творче нежить» анонсувало першу виставку у новому просторі

Час прочитання: < 1 хв

Харківське мистецьке об’єднання «Творче нежить» анонсувало першу виставку у новому культурно-громадському просторі «Друк».

«Люк» розповідає про подію детальніше.

Про що виставка?

Першою подією в новому просторі стане персональна виставка Андрія Химерного «Химерні міста і те, що поза ними» під кураторством Маграна Тати. Автор зазначає, що його роботи вимагають неспішного та уважного вдивляння у незначні, на перший погляд, дрібниці. Сенси у них присутні, але не проявлені спеціально.

«Одивнення, поетизація міста чи лісу — це те, що вириває спостерігача з потоку пришвидшеної, тривожної повсякденності та занурює у ритм неспішної прогулянки,каже Андрій.

Великі фігури, що виникають на горизонті, — це ті, хто визначає кут зору. Ті, хто спостерігає (ми спостерігаємо) з точки між баченням окремої людини та поглядом всевідаючого абсолюту. Це Боги. Однак вони надто божевільні, щоб намагатись їх зрозуміти. На багатьох картинах можна побачити дошку для гри. Це не випадковість».

Виставка відкриється 10 лютого о 17:40 у просторі «Друк» (Гончарівський бульвар, 10/2), а триватиме по 25 лютого. 

Вхід на подію — вільний донат. 


Читайте також:


Що це за об’єднання?

Мистецьке об’єднання «Творче нежить» — це четверо харківських художників та фотографів: Магран Тата, Марія Квітма, Юлія Яковенко та Аутсайдер (Ярослав). Ідея створити власний творчий простір з’явилася навесні 2023 року. До того вже був досвід організації виставки «Проекції 220022» у кав’ярні Coffee Divers, неподалік від харківського вокзалу.

Перший простір об’єднання «Творче нежить» знаходився у колишній художній майстерні, у підвалі житлового будинку на Пушкінському в’їзді, 6. Там митці організовували виставки та різноманітні події.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк