Головна - Новини - UTOPIA 8 шукає художників для створення унікальної благодійної колекції одягу

UTOPIA 8 шукає художників для створення унікальної благодійної колекції одягу

Час прочитання: < 1 хв

Харківський магазин UTOPIA 8, який пошкодило вибухом під час обстрілу 23 січня, пропонує художникам долучитися до створення патчів на одяг з дірками від осколків.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

23 січня 2024 року росіяни тричі обстріляли Харків. Під час останньої атаки під удар потрапила вулиця Григорія Сковороди (колишня Пушкінська). В магазині UTOPIA 8 вибухом пошкодило стелю, стіни, меблі, електрокомунікації.

Крім цього, пошкоджень зазнав одяг, що там знаходився.


Читайте також:


Що хочуть зробити в магазині?

Власниця мережі магазинів UTOPIA 8 Катерина Буровова розповіла «Люк», що вони планують зібрати гроші на допомогу українським військовим, продаючи пошкоджені обстрілом речі.

«Фактично, деякі футболки з такими дірками в нас вже почали продаватись (я і сама собі залишила одну таку футболку), бо символічне значення виживання під обстрілом додає певний емоційний шар стосункам з цією річчю», — розповіла Катерина.

Однак, не всі речі можна носити з такими дірками, тому команда магазину шукає художників, які розроблять патчі, що додали б структурної міцності та розповіли б певну історію.

«Можливо, ми могли би це інтегрувати і з фізичним простором (на фасаді і на стінах десь нанести ці “патчі”), зробити стікерпак абощо», — додала Катерина.

Долучитись до колаборації можна, написавши на Instagram-сторінку магазину

Зібрані кошти будуть регулярно (раз в кілька тижнів) передаватись на різні збори в залежності від потреб війська. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк