Головна » «Не заглиблюємось у землю, а розправляємо крила» — ХАІ переобладнав бомбосховище часів «холодної війни» під навчальний хаб 

«Не заглиблюємось у землю, а розправляємо крила» — ХАІ переобладнав бомбосховище часів «холодної війни» під навчальний хаб 

Час прочитання: < 1 хв

Національний аерокосмічний університет імені Жуковського «Харківський авіаційний інститут» (ХАІ) перебудував старе радянське укриття в одному з корпусів на безпечний простір для навчання та творчості. Над цим проєктом у виші працювали з січня 2024 року.

«Люк» ділиться подробицями.

У січні 2024 року у головному корпусі ХАІ розпочалася модернізація підземного укриття часів «холодної війни». Старе радянське бомбосховище капітально відремонтували, провели інтернет та обладнали сучасними системами вентиляції, опалення та освітлення. Це дозволило створити комфортний навчальний простір, поділений на зони.

Вже наприкінці квітня цього року здали в експлуатацію дві аудиторії, що розраховані на 60 студентів та шість викладачів, а також понад 100 квадратних метрів додаткових приміщень, зокрема:

  • вестибюль;
  • медкабінет;
  • приміщення для документації;
  • вентиляційні та евакуаційні виходи.

Після цього розпочалась друга черга ремонту. Вчора, 14 жовтня у ХАІ урочисто відкрили другу частину відремонтованих укриттів — хаб для навчання, креативу, творчості, інженерних експериментів студентства.

«Мета амбітна, але сьогодні можемо сміливо констатувати — ми втілили у життя ідею, яка надихає нас і ми щиро сподіваємось, що цей простір стане натхненням і для наших студентів,виголосив на відкритті в.о. ректора ХАІ Олексій Литвинов. — Все в ваших руках. Здається, що заглибилися у землю, але насправді ми розправляємо крила — і вперед, до зірок!» 

Хаб студентського креативу в ХАІ

У колишньому радянському укритті ХАІ відкрився хаб студентського креативу

На відкритті хабу студентського креативу в ХАІ

У старому радянському укритті ХАІ відкрився хаб студентського креативу

У старому радянському укритті ХАІ відкрився новий хаб студентського креативу

Новий хаб студентського креативу в ХАІ

Відкрився новий хаб студентського креативу в ХАІ


.Читайте також:


Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото взято з соцмереж ХАІ

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк