Головна - Новини - Харків’янка продовжує судитися із міськрадою щодо демонтажу трамвая на Весніна

Харків’янка продовжує судитися із міськрадою щодо демонтажу трамвая на Весніна

Час прочитання: 2 хв

18 січня відбулося чергове судове засідання щодо знищення трамвайних рейок на вулиці Весніна. Харків’янка Ірина Кравченко вже багато місяців намагається з’ясувати, скільки Харківська міська рада витратила на це грошей та звідки їх взяла під час воєнного стану.

«Люк» ділиться подробицями

Що це за черговий суд про трамвай Весніна?

Сьогодні, 18 січня, у Харківському окружному адміністративному суді пройшло засідання з приводу фінансування демонтажу трамвайних рейок на вулиці Весніна. Ще з літа 2022 року громадська діячка Ірина Кравченко намагається з’ясувати, яким коштом проведели ці роботи. На її запит до міськради чиновники спочатку вимагали сплатити 600 гривень за сканування документів, а потім надіслали пошкоджені файли.

Після кількох невдалих спроб зв’язатися з міськими департаментами харків’янка звернулася до суду. Суддя Андрій Сліденко 20 березня минулого року зобов’язав міськраду повторно розглянути запит пані Ірини та надати адекватну відповідь. Натомість чиновники подали апеляцію в останній відведений для цього день. Вони наполягають, що нібито надіслали позивачці листа про те, що з бюджету Харкова не виділяли фінансування на жодні роботи по вулиці Весніна.


Читайте також:


Що з’ясувалося на засіданні з приводу демонтажу рейок на Весніна?

На засідання 18 січня представники міського Департаменту ЖКГ не з’явилися, проте суддя Сліденко вирішив провести засідання без них. Він зачитав позицію відповідачів, що вони начебто виконали попередню постанову суду і надали відповідь на запит пані Кравченко у письмовому вигляді. У своїх повторних поясненнях муніципалітет заявляє, що не приймала рішень щодо демонтажу рейок на вулиці Весніна та навіть не виділяла кошти на це.

Втім, у відповіді не згадується початкова необхідність роздрукувати понад 200 сторінок та витребувати в Ірини Кравченко за це гроші. Позивачка також вважає, що відповідь міськради не стосується суті її початкового запиту. До того ж, заявлена чиновниками дата відрізняється від фактичного отримання нею листа майже на місяць — 20 жовтня та 23 листопада відповідно.

Суддя Сліденко веде одну зі справ стосовно демонтажу трамвайної колії на вулиці Весніна
Суддя Сліденко хоче провести межу між виділенням та використанням коштів міськрадою

Протягом засідання суд зауважив, що саме виділення коштів могло й не відбуватися, бо підзвітне Департаменту КП МЕТС могло використати для демонтажу вже наявні у нього кошти. У зв’язку з цим суддя Сліденко зобовʼязав пані Ірину надати письмове обґрунтування, чи міг Департамент ЖКГ самостійно профінансувати ці роботи — так суд хоче провести межу між виділенням та використанням коштів.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 1 лютого 2024 року.

Текст та фото Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк