Головна - Новини - У Харкові облили фарбою книгарню Vivat, яка приймає російські книжки на макулатуру

У Харкові облили фарбою книгарню Vivat, яка приймає російські книжки на макулатуру

Час прочитання: < 1 хв

Невідомі облили фарбою книжкову крамницю харківського видавництва Vivat у центрі міста. Раніше книгарня оголошувала збір російськомовних книжок на макулатуру, аби придбати пікап для сил протиповітряної оборони.

«Люк» розповідає детальніше.

Що трапилось із книгарнею Vivat?

Невідомі облили фарбою фасад книжкової крамниці Vivat, що знаходиться на вулиці Квітки-Основ’яненка — у 100 метрах від будівлі міської ради. Це перша офлайн-книгарня видавництва у Харкові й взагалі в Україні. У 2022 році, під час повномасштабного вторгнення, вона залишалася чи не єдиним закладом, який продовжував працювати та проводити культурно-мистецькі заходи.

«Те, що ми побачили сьогодні зранку, шокує, обурює й спантеличує, — йдеться у дописі видавництва на Facebook. — Зараз ми працюємо з поліцією й приводимо книгарню до ладу, щоб і надалі у кожного харків’янина була можливість читати якісні українські книжки».


Читайте також:


Відновити роботу книгарні у видавництві планують вже 14 лютого: 

«Звісно, ми відмиємо фарбу — і навіть більше: вже завтра будемо чекати вас на події по українській класиці, яку перенесли із неділі через жалобу», — кажуть видавці у  дописі. 

У Харкові облили фарбою книгарню Vivat, яка приймає російські книжки на макулатуру

У Харкові облили фарбою книгарню Vivat, яка приймає російські книжки на макулатуру

У Харкові облили фарбою книгарню Vivat, яка приймає російські книжки на макулатуру

Чому комусь знадобилося обливати фарбою книгарню?

Наприкінці січня Vivat і благодійний фонд «Гуркіт» оголосили збір російських книжок та іншої макулатури на переробку. Усі виручені кошти вони спрямують на купівлю пікапа підвищеної прохідності для 1-ї мобільно-вогневої групи, яка працює на напрямку з найбільшою концентрацією ворожих ударних безпілотників.

Збір триватиме до квітня. Макулатуру можна принести за наступними адресами:

  • Харків, вул. Квітки-Основ‘яненка, 2;
  • Харків, вул. Сумська, 67;
  • Київ, вул. Петра Сагайдачного, 8;
  • Київ, вул. Велика Васильківська, 101;
  • Івано-Франківськ, вул. Труша, 4;
  • Івано-Франківськ, площа Ринок, 5;
  • Львів, Галицька площа, 12.

Антон Алохінссон, фото видавництва Vivat, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк