Головна » Україна з вікна електрички. Видавництво Vivat перевипустить книгу Павла Стеха «Над прірвою в іржі»

Україна з вікна електрички. Видавництво Vivat перевипустить книгу Павла Стеха «Над прірвою в іржі»

Час прочитання: 2 хв

Видавництво Vivat готує нове видання «Над прірвою в іржі» журналіста Павла Стеха. Над ілюстраціями до книги працювала харківська художниця Діна Чмуж.

«Люк» розповідає, про що ця книга і як зробити передзамовлення.

Про перевидання

Харківське видавництво Vivat перевидасть художній репортаж журналіста і військового Павла Стеха «Над прірвою в іржі». Про це повідомив сам автор в Instagram:

«Я вже якось навіть звик за ці роки, що час від часу хтось питає: “Де можна купити ту твою книжку?”. Ну, і я вже з готовим шаблоном-відповіддю, мовляв, давно розкупили, свої пороздавав, додруку не буде. І далі б собі прокручував цю пластинку, але ось прийшла [заступниця головного редактора, — «Люк»] Олена Рибка, сказала, що так не годиться, і начаклувала перевидання»,пише Павло. 

Оновлене видання містить новий розділ про Авдіївку часів широкої війни, а також чорно-білі ілюстрації мисткині Діни Чмуж.

«З огляду на довколишню реальність та найтемніший для мене рік війни, я просто не мав права нічого не дописати. Життя мене ще встигло вкотре привести до околиць Авдіївки, ось я і не встояв», — зазначив Павло.

павло стех
Павло Стех

Читайте також:


Про книгу «Над прірвою в іржі»

У книзі «Над прірвою в іржі» Павло Стех описує Україну з вікна електричок, що курсують приміськими маршрутами. Подорожні нотатки збирають цілісну мозаїку з життєвих історій — від дрібних побутових сцен до глибоких соціальних рефлексій. Стех підкреслює, що ця книга — спроба занурити читача у реальність, яку часто оминають туристи.

«Реальність, у якій переплелись анекдоти про радянщину, контрабанда, горілка з томатним соком, галасливі діти, таксисти, панки, популярні пісні з 1990-х і, звісно, іржа як складник ландшафту приміських станцій, що тонкими нитками зшивають країну вздовж і впоперек»,йдеться в анотації до книги на сайті Vivat.

павло стех

Книга «Над прірвою в іржі» стала переможцем п’ятого конкурсу імені Майка Йогансена «Самовидець» із темою «Чому я ніколи звідси не поїду?». У 2017 році її випустило видавництво Tempora.

Пізніше до книги додали репортажі про нову мандрівку Павла Стеха ширшими маршрутами й зібрали в окремому виданні від 2018 року.

Про умови передзамовлення

Передзамовлення нового видання «Над прірвою в іржі» доступно на сайті Vivat. Воно триватиме до 23 грудня 2024 року і доступне тільки за умови оплати онлайн.

Ціна книги — 240 гривень.

Текст — Олександра Пономаренко, обкладинка — Макс Бурєнок

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк