Головна - Новини - У Харкові відкрилася фотовиставка Яна Доброносова, присвячена війні

У Харкові відкрилася фотовиставка Яна Доброносова, присвячена війні

Час прочитання: 2 хв

Цієї середи, 18 жовтня, у вестибюлі головного харківського вокзалу відкрили виставку робіт українського фотожурналіста Яна Доброносова. Вона показує війну з різних ракурсів — від портрету Бориса Джонсона до наслідків ракетного удару по селу Гроза на Харківщині.

«Люк» поспілкувався із автором світлин і ділиться подробицями.

18 жовтня у приміщенні вокзалу «Харків-Пасажирський» відкрилася виставка світлин Яна Доброносова, фотокореспондента видання «Телеграф». Він з 2014 року знімає на фронті російсько-української війни, а після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну повністю присвятив себе цій темі.

Виставка складається зі світлин, які досі не виставлялися Доброносовим. Вона демонструє нетривіальний погляд на війну через об’єктив його фотоапарату: наслідки обстрілів, розбір завалів, священики, політики, військові та їх рідні.

Найстаріша фотографія — це кадр з Охтирки, де дівчина йде на фоні розбитої міськради. Він знятий навесні 2022 року, коли деокупували Тростянець на Сумщині.

Фотовиставка

Місце для виставки теж обрали невипадково — чималу частину свого життя Доброносов проводить у потягах, подорожуючи до точки зйомок.

«З “Укрзалізницею” у нас склалися добрі відносини. Це артерія держави, яка зараз працює на перемогу, — розповідає фотограф у коментарі «Люк». — У мене вже з’явилася традиція знімати людей, які прощаються на вокзалі Краматорська, де я часто буваю. Там судьби. Вони обіймаються, цілуються, плачуть та розходяться».

Фотовиставка

Виставка триватиме у Харкові до 29 жовтня. Після цього її презентуватимуть на інших вокзалах країни. З міркувань безпеки в «Укрзалізниці» поки що не повідомляють, де саме.

Текст та фото — Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк