Головна - Новини - Українську книгу про війну голосами дітей видадуть у США

Українську книгу про війну голосами дітей видадуть у США

Час прочитання: < 1 хв

Одне з найбільших англомовних видавництв у світі HarperCollins Publishers перевидасть у США українську книжку «Війна голосами дітей». Очікується, що вона вийде у продаж вже у жовтні цього року

«Люк» ділиться подробицями.

Благодійний фонд «Голоси дітей» передав право на публікацію та продаж своєї книжки «Війна голосами дітей» американському видавництву HarperCollins Publishers. Вона вийде двома мовами: англійською та українською. Старт продажів заплановано на 8 жовтня. Про це повідомив журналіст та співзасновник фонду Азад Сафаров, якому і належить авторство ідеї:

«Це книга, де ми зібрали близька 100 цитат дітей, проілюстрованих українськими та іноземними митцями,розповідає він у Facebook.

Наш фонд видав її на першу річницю повномасштабної війни росії проти України. А вже через пів року після цього ми отримали пропозицію на право публікувати та продавати книгу від HarperCollins Publishers. Це одне з п’яти найкращих англомовних видавництв. Уявіть як важко мені було триматись весь цей час, щоб не спалити цю новину раніше, до того як ми підпишемо остаточно угоду».


Читайте також:


HarperCollins Publishers належить до п’ятірки найкращих англомовних видавництв, як зазначає пан Сафаров. Він також додав, що видавництво отримало дозвіл на переклад книжки усіма мовами світу, окрім російської та білоруської. Частину коштів з продажу кожного примірника спрямують на психологічну допомогу українським дітям, постраждалим від війни. Орієнтовний старт продажу у Штатах видавці запланували на 8 жовтня 2024 року. 

Книжка «Війна голосами дітей»

Книжка «Війна голосами дітей» буде видана англійською

Книжка «Війна голосами дітей» англійською

Текст та обкладинка Антон Алохінссон, фото — БФ «Голоси дітей»

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк