Головна - Новини - Як громадськість може змінювати свої міста — онлайн-курс від платформи «Тепле місто» 

Як громадськість може змінювати свої міста — онлайн-курс від платформи «Тепле місто» 

Час прочитання: 2 хв

Івано-франківська ініціатива «Тепле місто» відкриває на платформі Prometheus безплатний курс, який допоможе представникам громадських організацій змінювати життя у своїх містах на краще. Він стартує вже цього тижня.

«Люк» розповідає, що це за курс і як на нього потрапити.

Що це за курс?

Івано-франківська платформа «Тепле місто» започаткувала безплатний онлайн-курс для представників громадських організацій. На ньому вони можуть перейняти досвід «Теплого міста» зі створення локальних міських ініціатив.

Зокрема, за десять років діяльності в межах платформи зародилися такі інституції, як Promprylad.Renovation, Multimedia lab, Urban Space 100, Urban Space Radio, MetaLab, Save Ukraine Now та Frankivsk Half Marathon. «Тепле місто» розвиває проєкти «Читай» і «Стратегія Івано-Франківська», а також надає гранти локальним ініціативам через напрямок «Ґранти Теплого міста».

Директорка платформи Росана Тужанська пояснює актуальність такого навчання новими викликами, з якими активісти стикаються під час великого російського вторгнення в Україну:

«Повномасштабна війна продемонструвала, наскільки важливою є сталість та інституційна стійкість громадських організацій. Сьогодні вони відіграють значну роль у протистоянні російському вторгненню: займаються підтримкою армії, надають гуманітарну допомогу постраждалому населенню та вимушено переселеним українцям, — зазначає вона у пресрелізі.

Тому ми вирішили поділитися досвідом “Теплого міста” — не тільки успіхами, а й практичними порадами. Нам хотілося продемонструвати дієві приклади програмних напрямків, які можна втілювати в будь-якому місті». 

З чого складається курс?

Курс має назву«Суспільні зміни через громадську діяльність». Він освітлює наступні теми:

  • Як створювати нові інституції та соціальні підприємства, а також впроваджувати досвід «Теплого Міста» та новостворених ініціатив у власному місті.
  • Як обрати напрямки діяльності з усвідомленням необхідних кроків та ресурсів.
  • Які є особливості акселерації програмних напрямків усередині організації та їхнього відокремлення в самостійні інституції.
  • Як сформувати взаємодію між громадським сектором та іншими стейкхолдерами (бізнес, влада тощо).

Спікерами курсу виступають члени та членкині команди «Теплого міста», а також запрошені експерти:

  • Росана Тужанська — директорка платформи «Тепле місто», медіаменеджерка;
  • Юрій Филюк — СЕО «Промприлад. Реновація», член Наглядової ради «Теплого міста»;
  • Євген Глібовицький — експерт з довготермінових стратегій, засновник експертної компанії pro.mova;
  • Людмила Крижановська — фандрейзерка, директорка Promprylad Foundation;
  • Андрій Левицький — координатор програми «Ґранти Теплого міста», голова Наглядової ради «БУР» («Будуємо Україну разом»);
  • Олеся Дідик — координаторка громадського ресторану Urban Space 100. 

Курс стартує 15 вересня. Зареєструватись на нього можна за посиланням.

Антон Алохінссон, фото — IMDb, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк