Головна » Новини » Українська «Вікіпедія» оголосила марафон написання статей кримськотатарською мовою

Українська «Вікіпедія» оголосила марафон написання статей кримськотатарською мовою

Час прочитання: < 1 хв

Громадська організація «Вікімедіа Україна» розпочала марафон Serbest Entsiklopediyа з написання статей для «Вікіпедії» кримськотатарською мовою.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про марафон?

Марафон Serbest Entsiklopediyа триватиме з 20 червня по 20 липня цього року. Долучитися до нього можуть всі охочі, що володіють кримськотатарською мовою. За цей час організатори за допомогою учасників планують доповнити тисячу статей, які повинні бути в усіх мовних розділах «Вікіпедії» і ще 250 статей, пов’язаних із Україною, Кримом, кримськотатарською культурою, традиціями, історичними персоналіями. 

«”Вікіпедія” кримськотатарською мовою існує уже понад 16 років і має близько 30 тисяч статей. Це великий внесок у розвиток вільних знань кримськотатарською мовою. Однак, на жаль, у нашому мовному розділі є ще багато ключових тем, які не висвітлені достатньо; зокрема багато статей про базові поняття відсутні чи дуже короткі, кажуть організатори.

Марафон має на меті підкреслити важливість збереження кримськотатарської мови, особливо в умовах окупації. Кримськотатарська мова — це не просто засіб спілкування, це невід’ємна частина культурної спадщини, ідентичності та історії».


Читайте також:


Які правила участі?

Правил участі всього чотири:

  • статті повинні мати енциклопедичний характер;
  • тексти мають писати винятково учасники марафону, не порушуючи авторських прав;
  • усі твердження мають бути підкріплені джерелами;
  • текст статей не може містити невичитаного машинного перекладу.

Зареєструватися й дізнатися про деталі конкурсу можна за посиланням. 26 червня організатори проведуть вебінар, де поділяться порадами, щодо того, як писати, редагувати й оформлювати статті.

Наприкінці марафону організатори нагородять десятьох учасників, які зроблять найбільший внесок, призами й сувенірами.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк