Головна - Новини - Харківська лікарка з обкладинки Time увійде до керівництва НСЗУ

Харківська лікарка з обкладинки Time увійде до керівництва НСЗУ

Час прочитання: < 1 хв

Керівницю Харківського перинатального центру Ірину Кондратову призначили заступницею голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Протягом кількох місяців російських обстрілів вона залишалася у місті та продовжувала надавати допомогу вагітним. Журнал Time помістив її на обкладинку як одне з уособлень українського духу.

«Люк» розповідає детальніше.

Ірина Кондратова, керівниця Харківського регіонального перинатального центру та доцентка Харківського національного медичного університету, стане заступницею голови НСЗУ. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Українська лікарка з обкладинки Time. Одна з сотні найвпливовіших жінок світу за версією ВВС у 2022 році. Так знають Ірину Кондратову у світі й в Україні. Від сьогодні — ще й заступник голови НСЗУ. Вважаю, це чудовим підсиленням команди», — написав міністр у Facebook.

Ірина Кондратова стала відомою минулого року, коли під щоденними російськими обстрілами разом зі своїми колегами продовжувала надавати допомогу вагітним мешканкам Харкова та приймати пологи у підвалі. Вона також збирала гроші на медичне обладнання для немовлят, для чого англійський футболіст Девід Бекхем на добу віддав їй свою Instagram-сторінку.

Пані Кондратова у 2022 році стала єдиною харків’янкою серед сотні найвпливовіших жінок світу за версією BBC — цей список складали учасниці з попереднього переліку ста впливових жінок. Також американський журнал Time помістив лікарку на обкладинку свого грудневого випуску Person of the Year як одне з уособлень «українського духу».

Ірина Кондратова на минулорічній обкладинці журналу Time
Ірина Кондратова на минулорічній обкладинці журналу Time

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк