Головна - Новини - «МУР» написали альбом-мюзикл про митців «Розстріляного відродження»

«МУР» написали альбом-мюзикл про митців «Розстріляного відродження»

Час прочитання: < 1 хв

Проєкт «Мистецький український рух» («МУР») створив альбом-мюзикл «Ти [Романтика]» про постатей часів «Розстріляного відродження». Участь у ньому взяли Сергій Жадан, Женя Янович, Олена Кравець, Павло Гоц та інші українські артисти.

«Люк» розповідає детальніше про альбом-мюзикл та проєкт.

Що відомо про альбом?

Альбом складатиметься з 17 композицій, де кожен трек розповідає про поетів та літераторів «Розстріляного відродження». За словами творців, слухачі зможуть «на власні вуха» стати свідками бурхливої епохи української літератури.

«”Я (Романтика)” Хвильового — розповідає нам про кризу всередині ліричного героя, про розчарування ідеалами революції, демонструє необхідність робити вибір — і його жахливі наслідки. “Ти [Романтика]” від МУР — робить героєм слухача, кожного з нас. І не змушує до вибору. Не вказує: де правильне, а де — неправильне, ідейне та патріотичне, сумне чи необхідне», — розповідають автори у пресрелізі.

На створення текстової основи альбому пішло понад шість місяців, а лірик-бук з текстами пісень займає більше 40 сторінок. Автори зазначають, що альбом буде наповнений відсилками, загадками і метафорами. 

Зазначимо, що у проєкті взяли участь Сергій Жадан, гурт «Хейтспіч», Женя Янович, NAZVA, Олена Кравець, Сергій Мартинюк та інші митці. Презентація альбому відбудеться 29 лютого на YouTube-каналі МУР.


Читайте також:


Що таке МУР?

Проєкт МУР було створено під час війни з метою відмежування української культури від російської та популяризації української літератури. Так, вони зробили відео про історію «Щедрика», Павла Тичину, Івана Багряного, Василя Стуса, Лесю Українку і Василя Симоненка.

Особливістю їхньої роботи є сучасний та молодіжний підхід до монтажу та створення контенту.

Текст і обкладинка — Антон Малиновсьикй

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк