Головна » Новини » Зеленський підписав закон про субсидії для книжкових видавництв

Зеленський підписав закон про субсидії для книжкових видавництв

Час прочитання: < 1 хв

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11251, який передбачає надання субсидій для книгарень та сертифікатів на покупку книжок для українців.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

18 червня Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11251 про стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження. 

«Фінансова допомога на придбання книжок для 18-річних буде. Президент підписав закон. Залишилися формальності: Постанова КМУ, яка визначає порядок надання допомоги і внесення змін до порядку використання коштів УІК», — написала директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

За її словами, на цю програму виділено 370 мільйонів гривень, що дозволить українським видавцям видати додатково 1,5-2 мільйони примірників.


Читайте також:


Що передбачає Закон?

За Законом, книгарням нададуть державні субсидії, що компенсуватимуть орендну плату за приміщення. Окрім того, завдяки Закону, отримати книжкові сертифікати на суму 908 гривень зможуть:

  • громадяни України, які досягли 18-річного віку;
  • один із батьків при народженні дитини (з припиненням воєнного стану).

Отримати такий сертифікат можна буде через «Дію» і скористатися протягом року.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк