Головна » Новини » У Харкові демонтували постамент від пам’ятника Жукову

У Харкові демонтували постамент від пам’ятника Жукову

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові демонтували постамент від пам’ятника радянському маршалу Георгію Жукову.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Днями проєкт «Деколонізація. Україна» опублікував фото, на якому видно, що постамент від пам’ятника Жукову було демонтовано. 

«Так колись буде і з совєцьким солдатом біля станції метро 23 Серпня», — написали вони в публікації.

Жуков

Читайте також:


Що цьому передувало?

Памʼятник радянському маршалу Георгію Жукову знесли 2 червня 2019 року. Цьому передувала масова акція протесту біля харківського Палацу спорту, де саме проходив з‘їзд партії «Довіряй ділам», очолюваної міськими головами Харкова та Одеси Геннадієм Кернесом та Геннадієм Трухановим. Замість погруддя Жукова на постаменті встановили прапор України.

У липні того ж року міськрада відновила пам’ятник, а громадських діячів Вʼячеслава Дуду та Максима Зінченка звинуватили у хуліганстві через повалення погруддя. Суд закрив цю справу лише у листопаді 2023 року.

У квітні 2022 року бійці спецпідрозділу Kraken вдруге демонтували пам’ятник Жукову.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк