Головна - Новини - Військові та ветерани можуть податися на конкурс воєнної прози та поезії «4.5.0»

Військові та ветерани можуть податися на конкурс воєнної прози та поезії «4.5.0»

Час прочитання: < 1 хв

Міжнародний фонд «Відродження» спільно з «Видавництвом Старого Лева» оголосили опенкол на конкурс воєнної прози та поезії «4.5.0» для військовослужбовців і ветеранів російсько-української війни.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про конкурс?

Мета конкурсу — створити простір, де історії військових можуть бути почуті, а їх голоси — посилені. Учасники можуть подати свої роботи в категоріях «Оповідання», «Есе», «Нотатки або щоденникові записи» та «Вірші». 

За результатами конкурсу найкращі роботи увійдуть до антології, що вийде друком у «Видавництві Старого Лева» у 2025 році. Переможці у своїх категоріях додатково отримають грошові призи у розмірі 45 тисяч гривень.

«Дії росії зруйнували життя мільйонів українців та зробили тему війни центральною для осмислення та рефлексії. Втім, війна породила також історії мужності, жертовності та людяності, що потребують висловлення і поширення, — йдеться у пресрелізі. — Ми хочемо почути та посилити унікальні історії та переживання захисників України, посилити їх голоси та забезпечити підтримку і визнання». 

Конкурс зосереджений на темі війни в Україні, відображаючи особистий досвід, переживання, героїзм, мужність, втрати, надію та інші аспекти, пов’язані з військовими діями та їх наслідками.

Членами журі конкурсу стали письменники і військовослужбовці Ярина Чорногуз, Павло Белянський, Євген Лір, Олена Лотоцька, письменниця і парамедикиня Олена Герасим’юк, письменник і волонтер Володимир Єрмоленко, літературознавець і письменник Ростислав Семків


Читайте також:


Як податись на опенкол?

Прийом робіт триватиме з 20 травня по 20 липня. Податись можуть військовослужбовці та ветерани російсько-української війни.

Податись на конкурс можна за посиланням. З питаннями можна звертатися на pr@irf.ua.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк