Головна - Новини - Україна виділила майже мільярд гривень на відновлення Харківщини, — ХОВА

Україна виділила майже мільярд гривень на відновлення Харківщини, — ХОВА

Час прочитання: 2 хв

У Харківській обласній військовій адміністрації (ХОВА) розповіли, як триває відбудова регіону після російської агресії. Зокрема, коштом спеціального державного фонду зараз відновлюють 62 об’єкти — на це витратили близько мільярда гривень.

«Люк» розповідає детальніше, що це за об’єкти та де знаходяться.

Що саме відбудовують на Харківщині?

Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських минулої суботи провів брифінг, на якому розкрив деякі подробиці відбудови Харківщини після російських обстрілів.

За його словами, зараз в області відновлюють 62 об’єкти, зокрема:

  • 48 багатоквартирних будинків;
  • 8 медичних установ;
  • 4 заклади освіти;
  • 2 адміністративні будівлі.

На це з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено понад 944 мільйони гривень. Ще 228 мільйонів піде на придбання комунальної техніки для окремих громад Харківщини, проте у пріоритеті відновлення житла, соціальної та критичної інфраструктури.

Чиновник додав, що на 26 об’єктах роботи вже розпочалися, з них сімнадцять знаходяться у Дергачах, три — у Старому Салтові, дві — у Лозовій, ще по одному — у Золочеві, Чугуєві, Балаклії та селі Нова Гусарівка.

«На завершальному етапі проведення будівельних робіт по трьох проєктах із відновлення житлових будинків у Старому Салтові. Там залишилося виконати роботи з фарбування фасаду будівель та внутрішні оздоблювальні роботи місць загального користування. Ще закінчують три проєкти відновлення багатоквартирних будинків у Дергачах», — розповів Антон Коротовських.

Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських. Фото: ХОВА
Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських

Яку соціальну інфраструктуру відновлює ХОВА?

Також чиновник розповів, що на відбудову чотирьох освітніх закладів витратять 150,2 мільйона гривень. У Старому Салтові роботи вже почалися, у Чугуєві, Люботині та Мерефі — стартують одразу після отримання дозволів на їх виконання.

«Вісім проєктів на суму 131,5 мільйона гривень стосуються закладів охорони здоров’я. По семи об’єктах уже розпочато роботи: в Обласній дитячій клінічній лікарні, у Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Дергачі та в амбулаторіях у Лісному, Руській Лозовій, Великих Проходах, Малих Феськах та Старому Салтові», — додав він.

Також в адмінбудівлях Ізюма та Руської Лозової стартували роботи на суму понад 60 мільйонів гривень.

Антон Алохінссон, фото — ХОВА, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк