Головна - Новини - «Видавництво Олександра Савчука» випустило книгу про вченого-історика Омеляна Пріцака

«Видавництво Олександра Савчука» випустило книгу про вченого-історика Омеляна Пріцака

Час прочитання: < 1 хв

Харківське «Видавництво Олександра Савчука» випустило книгу «Омелян Пріцак: повернення до України. Виступи у ЗМІ». У ній зібрані інтерв’ю та дописи видатного вченого, сходознавця та історика Омеляна Пріцака.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про книгу?

Книга «Омелян Пріцак: повернення до України. Виступи у ЗМІ» створена у співпраці «Видавництва Олександра Савчука» із Києво-Могилянською академією, Науково-дослідним центром орієнталістики імені Омеляна Пріцака та спільнотою «Поступ-14».

У виданні зібрано 19 інтерв’ю з Пріцаком та дві автобіографії, прокоментовані упорядницею Таїсою Сидорчук. Книга також містить дві передмови та анотований іменний покажчик. Прикрашає книгу 20 унікальних біографічних світлин з архіву Омеляна Пріцака.

«Щирі розповіді Пріцака про себе, своє формування як особистості й науковця, складні життєві виклики, наукові здобутки і плани, зокрема в незалежній Україні, становлять цінний матеріал для створення наукової біографії вченого. Автобіографічні нариси та фотографії Пріцака висвітлюють неординарний образ інтелектуала і трудівника, із невичерпною енергією та безмежною посвятою науці другої половини ХХ століття», — йдеться в описі до книги.

Збірник адресовано науковцям, викладачам, студентам, усім, хто цікавиться українською та світовою наукою. 

Придбати книгу можна за посиланням.

o

o2

o

o2


Читайте також:


Хто такий Омелян Пріцак?

Омелян Пріцак — українсько-американський науковець, історик, сходознавець та філолог. Професор Гамбурзького, Вашингтонського, Гарвардського, Київського університетів, засновник і перший директор Українського наукового інституту Гарвардського університету (до 1989) та Інституту сходознавства імені А. Ю. Кримського (1991—1999).

Співзасновник Міжнародної асоціації україністів, президент Міжнародного товариства з вивчення мов, культури й історії угро-фінських та алтайських народів. Редактор багатьох наукових часописів. Іноземний член НАН України, член Наукового товариства імені Шевченка, Української вільної академії наук. 

Досліджував мови та історію тюркських народів, джерела до історії України (скандинавські і східні), українсько-турецькі відносини в середні віки. 

Серед основних праць: «Походження Русі», «Коли і ким було написано „Слово о полку Ігоревім“», «Studies in Medieval Eurasian History», «Die Bulgarische Fürstenliste und die Sprache der Protobulgaren».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк