Головна - Новини - НАБУ та САП затримали колишнього топ-посадовця «Харківобленерго»

НАБУ та САП затримали колишнього топ-посадовця «Харківобленерго»

Час прочитання: < 1 хв

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали колишнього в.о. голови правління акціонерного товариства «Харківобленерго» та його спільника у розкраданні понад 12,5 мільйонів гривень. Крім цього, вони хотіли привласнити ще 120 мільйонів гривень.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

14 серпня НАБУ та САП повідомили про затримання співорганізаторів злочинної схеми з розкрадання коштів на закупівлі трансформаторного та вимірювального обладнання АТ «Харківобленерго».

Ними виявились в.о. голови правління АТ «Харківобленерго» у 2020-2024 роках та керівник комерційного підприємства. Оборудка полягала у продажі товариству заздалегідь обраними компаніями трансформаторів та лічильників за завищеними цінами.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру.

За інформацією «Української правди», у 2020-2024 роках керівником «Харківобленерго» був Костянтин Логвиненко, а другим фігурантом справи нібито є Олександр Козир.

«Харківобленерго»

Читайте також:


Що кажуть в обленерго?

Пресслужба АТ «Харківобленерго» заявила, що йдеться про справу 2021 року, протягом цього часу підприємство було «відкритим для співпраці з правоохоронними органами та сприяло слідству для забезпечення об’єктивного з’ясування всіх обставин цієї справи».

Також там додали, що у повідомленні НАБУ йдеться про колишніх, а не чинних працівників товариства.

«Зазначимо, що власником контрольного пакету акцій АТ “Харківобленерго” є АТ “Українські розподільні мережі”, яке набуло прав акціонера компанії з 30 жовтня 2023 року. В квітні 2024 року відбулася зміна керівника виконавчого органу АТ “Харківобленерго”», — йдеться в повідомленні.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк