Головна » Новини » Перша українська попзірка. Вийшов перший трейлер фільму про Назарія Яремчука

Перша українська попзірка. Вийшов перший трейлер фільму про Назарія Яремчука

Час прочитання: < 1 хв

Вийшов трейлер документального фільму про першу попзірку України Назарія Яремчука. В український прокат стрічка виходить 8 серпня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про фільм?

«Яремчук: Незрівнянний світ краси» — документальний фільм режисера Артема Григоряна, у якому зібрані спогади близьких, особисті щоденники та ексклюзивні хроніки, через які показано шлях артиста до успіху.

Документальна біографічна драма показує історію Назарія Яремчука — першої української попзірки. Перемога на конкурсі «Пісня-71» з «Червоною рутою», загибель Володимира Івасюка, гастролі різними континентами, виступи в Чорнобилі — через спогади близьких, особисті щоденники та ексклюзивні хроніки фільм розповідає про його життя та шлях до міжнародної слави.

«”Червона рута”, “Водограй”, “Гай, зелений гай”, “Стожари” та десятки інших хітів ми знаємо через незрівнянний голос і харизму Назарія Яремчука. Завдяки безмежному таланту, ентузіазму та праці він зробив українську пісню модною», — йдеться в описі до фільму.

Крім цього, гурт Tember Blanche в Instagram-сторіз повідомив, що готується альбом каверів на пісні Яремчука. Один з них записали і вони.


Читайте також:


Хто такий Назарій Яремчук?

Назарій Яремчук — український естрадний співак, Народний артист УРСР, Герой України. 

Після невдалої спроби вступити на географічний факультет ЧНУ працював сейсмографом у Західноукраїнській геолого-розвідувальній партії. Восени 1969-го молодий Яремчук почав виступи із вокальним ансамблем «Смерічка». Саме з цього моменту і розпочалась його співоча кар’єра.

Після участі «Смерічки» у конкурсах «Пісня-71» та «Пісня-72» здобув славу в межах країни. Пізніше неодноразово виступав за кордоном, граючи інколи по три концерти в день. Також він запам’ятався тим, що після трагедії на Чорнобильській АЕС, Яремчук тричі приїжджав у зону відчуження, щоб виступити перед ліквідаторами.

30 червня 1995 року після довготривалої хвороби Назарій Яремчук помер у Чернівцях. Співака поховали на центральному кладовищі Чернівців.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк