Головна - Новини - У Харкові хочуть витратити понад чотири мільйони гривень на демонтаж МАФів та покинутих автомобілів

У Харкові хочуть витратити понад чотири мільйони гривень на демонтаж МАФів та покинутих автомобілів

Час прочитання: < 1 хв

Харківське комунальне підприємство «Сучасне місто» оголосило тендер на прибирання залишених авто та демонтаж МАФів вартістю 4,3 мільйона гривень.

«Люк» розповідає про це детальніше.

Що відомо про тендер?

29 березня у системі державних закупівель Prozorro опублікували тендер на проведення демонтажних робіт сумою 4,3 мільйона гривень. Згідно з документом, до кінця року майбутньому підряднику треба буде прибрати 200 покинутих автомобілів, демонтувати 150 стовпів, дорожніх знаків та шлагбаумів.

Крім того, йому буде необхідно прибрати 790 погонних метрів парканів та огорож, а також 3500 квадратних метрів незаконно встановлених МАФів, урн, лотків тощо. Після на місцях демонтажу підрядник має зробити благоустрій територій.


Читайте також:


Що це за КП?

КП «Сучасне місто» займається дозволами на оренду територій з метою розміщення там МАФів та тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення.

Експерти Харківського антикорупційного центру зазначили, що саме «Сучасне місто» вперше проводить такий тендер. Раніше підряди на демонтаж самовільно встановлених МАФів проводив департамент територіального контролю та земельних відносин.

А у 2021 році, за їхніми словами, аналогічні послуги замовляли за два мільйони гривень.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк