Головна - Новини - Угоди на ремонт ліцеїв у Циркунах та Слатиному все ж скасували

Угоди на ремонт ліцеїв у Циркунах та Слатиному все ж скасували

Час прочитання: < 1 хв

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області розірвала угоди щодо відбудови Циркунівського ліцею вартістю 136 мільйонів гривень, а також щодо відновлення ліцею у Слатиному вартістю 337 мільйонів гривень.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

26 березня у системі державних закупівель Prozorro з’явилась інформація про розірвання договору з ТОВ «Індастріал Білдінг Груп» щодо ремонту ліцею у Слатиному. В якості причини вказана відсутність коштів.

За такої же причини розірвали договір з цією ж компанією щодо відновлення ліцею у Циркунах. 

Харківський антикорупційний центр (ХАЦ) із посиланням на Службу відновлення повідомив, що першу угоду підписали, а потім розірвали, щоб зекономити державні кошти, адже за непідписання договору після проведення торгів можуть застосувати санкції.


Читайте також:


Що цьому передувало?

22 березня Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області уклала угоду з Консорціумом «Білдінг Груп» на відновлення Сталиньского ліцею за 337,2 мільйона гривень. До того розслідувачі ХАЦ встановили, що в кошторисі є завищені ціни, загальні переплати сягають десятків мільйонів гривень.

В той же день голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що тендер відтермінували на 2025 рік. Однак станом на ранок 28 березня угода залишалась в силі.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк