Головна - Новини - Харківський модернізм переосмислили за допомогою штучного інтелекту

Харківський модернізм переосмислили за допомогою штучного інтелекту

Час прочитання: < 1 хв

Проєкт харківської студії Obys AIM AI Modernism Of Kharkiv отримав звання найкращого сайту за версією Awwwards. Їхня робота переосмислює здобуток харківського модернізму, використовуючи технології штучного інтелекту (ШІ).

«Люк» розповідає про проєкт детальніше.

Що це за проєкт?

Команда Obys зайнялась дослідженням та переосмисленням досягнень ключових харківських модерністів за допомогою сучасних технологій штучного інтелекту. 

За основу проєкту взяли роботи українських художників Анатоля Петрицького, Вадима Меллера, Олександра Хвостенко-Хвостова, Спілки «Сім плюс три». З-поміж митців є й харківські модерністи — Василь Єрмілов та Борис Косарєв. За допомогою ШІ отримали зображення того, як би виглядала архітектура, натхненна цими роботами.

«Цей експеримент зі штучним інтелектом заглиблюється в сучасне переосмислення харківського модерністського руху з 1910 по 1930 роки, — розповідають у команді проєкту.

Черпаючи натхнення у авангардних митців та інтелектуалів тієї епохи, ми використовуємо найсучасніші методи роботи для переосмислення ідей митців. Ми прагнемо відкрити нові погляди на мистецьку, архітектурну та культурну спадщину харківського модернізму».


Читайте також:


Obys

Obys

Що таке премія Awwwards?

Щомісяця команда Awwwards обирає вісім сайтів із найкращими дизайнерськими та розробницькими рішеннями на звання «Сайт місяця». Користувачі Awwwards можуть голосувати за сайт, який їм сподобався найбільше. Потім ці голоси вплинуть на голосування журі, які й оголошують найкращий сайт місяця.

Цього місяця звання кращого сайту отримав проєкт від Obys. Минулого року харківська студія також вигравала цю нагороду за сайт онлайн-музею Art Agains War in Ukraine, який розповідає про російсько-українську війну через мистецькі роботи. Тоді Obys отримав звання «Site of the Day» не лише на платформі Awwwards, а й на FWA та CSSDA.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк