Головна - Новини - Харків отримав фінансування на диференційовану систему повітряних тривог для міста

Харків отримав фінансування на диференційовану систему повітряних тривог для міста

Час прочитання: < 1 хв

Харків отримав фінансування на реалізацію проєкту з впровадження диференційованої системи повітряних тривог. Вже восени у місті мають з’явитись окремі від області сповіщення щодо небезпеки.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

30 липня під час позачергової сесії Харківської міської ради мер Ігор Терехов заявив, що місто вже отримало фінансування на реалізацію проєкту щодо окремої системи тривог.

«Маємо домовленості з Генштабом щодо підключення цієї системи. Тому сподіваюся, що вже восени місто матиме власну систему оповіщення про повітряні тривоги. Тоді життя в Харкові виглядатиме зовсім по-іншому», — зазначив мер.

В етері національного телемарафону днями Терехов також зазначив, що впровадження цієї системи місті установи, банки, торгові центри зможуть повноцінно працювати. 

«Ми вибудовуємо все так, щоб люди розуміли, коли є загроза саме для міста, і могли ховатися в підземні укриття. Користуючись нагодою, хочу звернутися до харків’ян з проханням бути обережними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги», — сказав він.


Читайте також:


Що це за система?

Це така система, що дозволяє децентралізовано повідомляти про загрозу саме те місце, де її підключено. Таким чином місто зможе отримувати сповіщення про небезпеку виключно у випадках, коли вона є. Наразі ж у Харкові та області діє єдина система оповіщення, через що у місті тривога інколи може тривати дуже довго. Останнім антирекордом стала тривога, що тривала з 23 по 25 липня — сумарно 2 дні 2 години та 31 хвилину.

Раніше директор департаменту надзвичайних ситуацій міськради Богдан Гладких  заявляв, що до 80% тривог у місті не пов’язані із безпосередньою загрозою Харкову, тому і прийнято рішення про запровадження нової системи.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк