Головна - Новини - У Харкові замовили створення гімну за 69 тисяч гривень

У Харкові замовили створення гімну за 69 тисяч гривень

Час прочитання: < 1 хв

Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка уклав два договори на створення гімну Харкова. На це планують витратити 69 тисяч гривень.

«Люк» розповідає, що відомо про договори.

У кого замовили музику до гімну?

У системі державних закупівель Prozorro розміщено договір з композитором Олександром Злотником, ректором Київської муніципальної академії музики імені Рейнгольда Глієра. За створення мелодії до гімну Харкова довжиною 2 хвилини 26 секунд йому заплатять 47 тисяч гривень.

В Харківському антикорупційному центрі (ХАЦ) зазначили, що він є автором музики до пісень артистів Назарія Яремчука, Лілії Сандулеси, Оксани Білозір, Іво Бобула, Алли Кудлай, Павла Зіброва, Катерини Бужинської, Наталії Бучинської та багатьох інших. Серед найвідоміших творів Злотника: «Гай, зелений гай», «Батько і мати», «Я тебе відпускаю».

Згідно даних руху «Чесно», Злотник тричі балотувався до Верховної Ради України (двічі від «Партії регіонів» та один раз від блоку «Наша Україна»), однак жодного разу не пройшов. Також у 2015 році він намагався потрапити до Київської міськради від «Аграрної партії».


Читайте також:


Хто писатиме текст?

Ще 22 тисячі гривень заплатять поету-піснярю Олександру Вратарьову за створення тексту з 40 рядків. 

«Вірші Вратарьова використовували в спектаклях і відомих мультфільмах (про Капітошку, Петрика П’яточкіна). Його пісні виконували Дмитро Гнатюк, Назарій Яремчук, Софія Ротару, Анна Герман, Тамара Гвердцителі, він також є автором гімну міста Славутич та гімну Федерації футболу України», — пишуть в ХАЦ.

Наразі гімн є лише у Харківської області, а не в обласного центра. 

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — Макс Бурєнок

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк