Головна - Новини - Харківська обласна рада опублікувала нову Антикорупційну програму

Харківська обласна рада опублікувала нову Антикорупційну програму

Час прочитання: < 1 хв

Харківська обласна рада представила новий документ Антикорупційної програми на 2024-2026 роки та закликала громадськість долучитися до його обговорення.

«Люк» розповідає деталі проєкту і як залишити свої пропозиції.

Що це за проєкт?

19 січня Харківська облрада опублікувала документ Антикорупційної програми, який до цього затвердила на засіданні профільної групи. 

«Харківська обласна рада заявляє про свою принципову позицію та засуджує корупцію як незаконний та неетичний спосіб ведення діяльності», — наголосили в документі. 


Читайте також:


Що всередині документа?

В документі чиновники всіляко засуджують корупцію та розписують обов’язки чиновників, депутатів та голови облради у сфері протидії їй. 

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції повинен контролювати виконання відповідних законів, стежити за вчасним поданням електронних декларацій, перевіряти повідомлення про випадки корупції тощо.

Крім цього, в документі визначили головні «функції та процеси Харківської обласної ради, які є потенційно вразливими до корупції»:

  • проведення публічних закупівель;
  • депутатська поточна робота;
  • фінансовий моніторинг;
  • ведення електронного документообігу (оприлюднення публічної інформації);
  • управління об’єктами спільної власності в територіальних громадах, селах, селищах та міст області;
  • дотримання чиновниками норм Закону України «Про запобігання корупції».

В адміністрації закликають громадськість долучитися до обговорення проєкту. До 1 лютого 2024 року кожен охочий може надіслати пропозиції на пошту info@oblrada-kharkiv.gov.ua. В темі слід вказати «пропозиції до Антикорупційної програми».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк