Головна - Новини - Міськрада Харкова подала апеляцію по справі трамвая на Весніна — і не з’явилася на неї

Міськрада Харкова подала апеляцію по справі трамвая на Весніна — і не з’явилася на неї

Час прочитання: 2 хв

Харківська міська рада подала апеляційну скаргу на судове рішення, яке визнало демонтаж трамвайної колії на вулиці Весніна незаконним. Проте на перше ж засідання апеляційного суду представники міськради не з’явилися.

«Люк» ділиться подробицями цієї справи.

Що, знову суд по трамваю на Весніна?

Так, знову. Сьогодні, 30 квітня, у Другому апеляційному суді Харкова почала розглядатися апеляційна скарга на січневе рішення суду щодо демонтажу трамвайних рейок на вулиці Весніна та Журавлівському узвозі.

Нагадаємо, тоді Харківський окружний адміністративний суд визнав цей демонтаж незаконним а також таким, що суперечить генеральному плану міста. Пізніше міськрада та підзвітний їй Департамент інфраструктури подали апеляції на це рішення суду, і сьогодні воно вперше розглядалося саме в апеляційному суді.


Читайте також:


Що відбувалося на першому засіданні?

Як і на засіданнях суду першої інстанції, інтереси міського Департаменту інфраструктури представляє Тетяна Погудіна, а інтереси самої міськради — працівниця юридичного департаменту Ілона Гевел. Проте, остання вкотре не з’явилися на суд. За клопотанням адвоката позивачів Андрія Коломійцева судді вирішили розглядати справу за її відсутності.

Пані Погудіна заявила, що підтримує апеляційну скаргу міськради та просить скасувати рішення суду, яке визнало демонтаж колії незаконним. Отримавши слово, адвокат Коломійцев задав їй низку питань:

  • Куди поділися трамвайні рейки з вулиці Весніна та Журавлівського узвозу?
  • Який юридичний характер мають відносини Департамента та КП «МіськЕлектроТрансСервіс» (МЕТС), яке і прибрало трамвайні рейки два роки тому?
  • Чи міг голова КП МЕТС самостійно прийняти рішення про демонтаж колії, без санкції Департаменту?
  • Чи звітувало КП МЕТС самому Департаменту про демонтаж рейок?
  • Чи впливає Департамент безпосередньо на діяльність КП МЕТС?

Відповіді Тетяни Погудіної в усіх випадках були: «Не можу сказати». Вона заявила, що у стату Департаменту інфраструктури дійсно прописані функції контролю за діяльністю КП МЕТС, але вона не знає, за які кошти проводився демонтаж колій на вулиці Весніна та чи відбувався він взагалі.

Через повітряну тривогу та черговий російський обстріл Харкова суд оголосив перерву у розгляді справи. Наступне засідання у ній відбудеться 14 травня.

Колегія судей на чолі з Зоєю Кононенко розглядатиме справу 14 травня

Текст, фото та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк