Головна - Новини - Верховна Рада створила слідчу комісію щодо фортифікацій і дронів. Туди увійшли депутати з «Реєстру зрадників»

Верховна Рада створила слідчу комісію щодо фортифікацій і дронів. Туди увійшли депутати з «Реєстру зрадників»

Час прочитання: < 1 хв

Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію щодо облаштування фортифікацій та закупівлі дронів. Туди увійшли двоє депутатів з «Реєстру зрадників».

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

22 травня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію (ТСК) щодо облаштування фортифікацій та закупівлі дронів. 

До складу комісії увійшли вісім депутатів від «Слуги народу» і по одному представнику від всіх фракцій та груп Ради. Головою комісії призначили Миколу Задорожного (також зі «Слуги народу»). 

До повноважень ТСК входить вивчення обставин та підготовки питань щодо:

  • потреб українських військових у безпілотниках та формування державного замовлення на виробництво та закупівлю дронів;
  • аналізу практики розподілу, передачі, постачання та взяття на баланс безпілотників військовим частинам, підрозділам ЗСУ та інших військових формувань;
  • облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та цільового використання коштів виділених на їх облаштування.

Читайте також:


Що не так із ТСК?

Рух «Чесно» повідомив, що до складу ТСК увійшли також двоє нардепів з ОПЗЖ, яких вони включали до «Реєстру зрадників». Один з них — Анатолій Бурміч — після повномасштабного вторгнення заявляв про нібито вину США у війні Росії проти України, а також про «зовнішнє управління» країною. 

Нардеп також заперечував російську агресію, кажучи, що війна «не вигідна» Росії та звинуватив українську владу у тому, що вона не погоджується на переговори «будь-де» та планує «загинути всім разом».

Також до ТСК увійшов член ОПЗЖ Віталій Борт. 16 січня 2014 року він голосував за «диктаторські закони». 14 квітня того ж року на позачерговій сесії Макіївської міськради підтримав проведення референдуму про самовизначення Донецької області.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк