Головна - Новини - Документальну стрічку про битву за Харків показали у національному телемарафоні

Документальну стрічку про битву за Харків показали у національному телемарафоні

Час прочитання: < 1 хв

У День захисників та захисниць України в етері телемарафону «Єдині новини» вийшов документальний фільм «Битва за Харків». Він розповідає про оборону міста та початок звільнення Харківщини від російських військ у 2022 році.

«Люк» розповідає подробиці.

Вчора, 1 жовтня, в етері національного телемарафону показали документальну стрічку, присвячену Дню захисників та захисниць України. Вона має назву «Битва за Харків» і розповідає про оборону міста від російської армії та початок звільнення Харківщини українськими Силами оборони рік тому. Показ фільму анонсував Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський:

«Битва за Харків. Оборона. Наступ. Великий подвиг наших воїнів, — написав він у своєму Telegram-каналі. — 1-го жовтня, у День захисників та захисниць України, вийде фільм про мужність та перемогу Сил оборони у битві з росіянами на Харківщині».

Стрічка є продовженням документального циклу, розпочатого фільмом «Битва за Київ». У ній викладені спогади учасників боїв та кадри вирішальних битв Харківської наступальної операції:

«Наша знімальна група протягом року працювала над стрічкою та по гарячих слідах збирала інформацію в безпосередніх учасників тих подій, — розповідає режисер фільму Тарас Ткаченко

На жаль, деякі з них назавжди залишаться в наших серцях так і не дочекавшись премʼєри фільму, де вони головні герої… Проте, слава про їхні подвиги житиме вічно та нагадуватиме нашим нащадкам той дух, ту ціну і ту жертовність на яку спроможний великий український народ в боротьбі за нашу незалежну державу».

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк