Головна - Новини - «Рік тигра»: hromadske презентує документальний фільм про життя у воєнному Харкові

«Рік тигра»: hromadske презентує документальний фільм про життя у воєнному Харкові

Час прочитання: < 1 хв

«Громадське телебачення» (hromadske) презентувало трейлер документального фільму «Рік тигра». До нього увійшли кадри з особистого архіву чоловіка, який під час повномасштабного вторгнення залишився жити на Салтівці, втративши кота.

«Люк» розповідає детальніше.

«Громадське телебачення» опублікувало перший трейлер документального фільму про життя у прифронтовому Харкові. Фільм має назву «Рік тигра» — на честь кота головного героя та символа 2022 року за китайським зодіаком.

Фільм переважно складається з любительських кадрів, які зняв харків’янин Олександр Золотов. Під час повномасштабного вторгнення він втратив і кота, і домівку, але залишився жити на Північній Салтівці:

«Нове оточення головного героя — шість сусідів та бездомні тварини. Після влучання ракети в його квартиру єдине, що збереглось — це камера, через обʼєктив якої він розповідає власну історію», — пишуть творці фільму у Facebook.

Фільм розповідає про життя під обстрілами на Салтівці
Фільм розповідає про життя під обстрілами на Салтівці

Знімальна група:

  • Режисер — Олександр Назаров
  • Відео — Сашко Брама, Марія Шевченко
  • Продюсерка — Настя Камінська
  • Менеджерка — Люда Баталова
  • Дизайн — Тетяна Присяжнюк

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк