Головна - Новини - «Позивний для Йова» — нова книжка Олександра Михеда про війну

«Позивний для Йова» — нова книжка Олександра Михеда про війну

Час прочитання: 2 хв

Олександр Михед видав книжку про повномасштабне вторгнення. В ній він зібрав думки та переживання багатьох українців протягом першого року великої війни. Проілюстрував книгу харківський митець Мітя Фенечкін.

«Люк» ділиться подробицями.

У «Видавництві Старого Лева» виходить друком нова книга письменника та публіциста Олександра Михеда. Вона має назву «Позивний для Йова. Хроніки вторгнення» і відсилає до однойменного персонажа Старого Заповіту, що пережив втрату домівки, друзів та рідних — як і українці протягом останнього року.

«Моя дев’ята книжка. Найважливіша дотепер, розповідає Михед на своїй Facebook-сторінці. — Я почав писати її у перший день вторгнення і працював над нею протягом 13 місяців, фіксуючи ключові точки нової дійсності та розлами свідомості. Це книжка про те, що неможливо забути. І пробачити».

Книга переказує не тільки особистий досвід автора під час війни, але й думки та рефлексії близьких йому людей:

  • Євгена Терещенка — бійця ЗСУ, який захищав Донецький аеропорт 2014 року і був змушений знову йти на війну у 2022 році.
  • Лари Яковенко — художниці, що була змушена залишити все і переїхати за кордон із матір’ю.
  • Євгена Спіріна — журналіста, який спочатку став свідком окупації Луганщини, а у 2022 році — ексгумацій масових поховань у Бучі.
  • Тетяни Михед — літературознавиці та матері автора, яка разом із його батьком пережила окупацію Київщини російськими військами.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Олександр Михед вів фотощоденник, на основі якого харківський художник Мітя Фенечкін створив ілюстрації для книги. Зокрема, для обкладинки він обрав вид з вікна квартири батьків Михеда у Бучі.

Джерело: Facebook-сторінка Олександра Міхеда

Книжка доступна для передзамовлення на сайті видавництва за 380 грн. Надходження очікується 21 червня.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк