Головна - Новини - Символ стійкості. На вивісці інституту метрології встановили фігурку метелика

Символ стійкості. На вивісці інституту метрології встановили фігурку метелика

Час прочитання: < 1 хв

На вивісці Національного наукового центру «Інститут Метрології» у Харкові встановили невелику фігурку метелика. Він став символом незламності для працівників інституту після російського обстрілу 30 грудня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що за історія з метеликом?

30 грудня 2023 року, під час російського обстрілу, неподалік від інституту метрології вдарив безпілотник-камікадзе Shahed. Вибухом пошкодило фасад будівлі, вибило вікна та пошкодило внутрішнє оздоблення. 

Генеральний директор інституту Володимир Скляров розповів, що після обстрілу одна зі співробітниць знайшла в приміщенні метелика, який вижив.

«Ми забрали цього метелика, посадили на кактус, годували його, поїли солодкою водою. Тепер це наш символ незламності. Вирішили його закарбувати на нашій назві — на літеру “Я” додали фігурку метелика», — каже Скляров.

Фото: Валерія Ємець/Суспільне Харків


Читайте також:


Крім цього, за місяць після обстрілу в інституті частково відновили фасад та встановили над входом новий годинник — старий було пошкоджено вибухом.

«Менше ніж за місяць після влучання ми встановили новий годинник, він такий самий. Тепер, проходячи Мироносицькою вулицею, люди можуть звірятися з найточнішим годинником в Україні. Це еталон українського часу, ми щодня передаємо дані з нього до Міжнародного бюро мір та ваг», — розказав Володимир Скляров.

Що це за інститут?

Національний науковий центр «Інститут метрології» проводить наукові фундаментальні та прикладні дослідження у сфері метрології та виконує науково-дослідні роботи.

Також він займається створенням систем передачі розмірів одиниць вимірювань, розробленням нормативних документів і державних програм з метрології та концепції розвитку державної метрологічної системи. Інститут здійснює державний метрологічний контроль та науково-методичне забезпечення метрологічної діяльності в Україні.

В інституті розташований найточніший у країні годинник, за яким звіряє час вітчизняна авіація та залізниця.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк