Головна - Новини - На Харківщині скасували мораторій на масові та культурно-мистецькі події. Але є нюанс

На Харківщині скасували мораторій на масові та культурно-мистецькі події. Але є нюанс

Час прочитання: < 1 хв

Рада оборони Харківщини сьогодні, 7 липня, частково скасувала свою заборону на проведення масових і культурно-розважальних заходів, введену у квітні цього року. Обмеження щодо подій просто неба залишаються.

«Люк» ділиться подробицями.

На додачу до відновлення офлайн-навчання у закладах освіти, Рада оборони Харківщини на своєму сьогоднішньому засіданні скасувала заборону на проведення масових та культурно-розважальних заходів. У квітні 2023 року заборону ввів Департамент культури та туризму Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА).

Зокрема, дозволено проводити культурно-мистецькі події лише у приміщеннях, обладнаних захисними спорудами. Відповідність укриттів нормам безпеки та порядок проведення заходів мають погоджувати Національна поліція, ДСНС та Служба безпеки України.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олег Синєгубов:

«Ми розуміємо, що культурні послуги мають особливу цінність для мешканців міста та області, але, як і з освітнім процесом, безпека людей — наш головний пріоритет», — резюмував він.

Однак очільник ХОВА також зазначив, що й надалі далі триватиме мораторій на проведення масових заходів на відкритому повітрі з кількістю понад 50 учасників   

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк