Головна - Новини - На Docudays UA вперше покажуть фільм про теракт в Оленівці

На Docudays UA вперше покажуть фільм про теракт в Оленівці

Час прочитання: < 1 хв

На Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться прем’єра фільму «Свідки. Полон вбиває» про російський теракт в Оленівці.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про фільм?

Фільм «Свідки. Полон вбиває» створила команда «Архів Війни». У ньому розповідають про російський теракт в Оленівці, де підірвали казарми з українськими полоненими. Команда проєкту записала понад 750 інтерв’ю зі свідками воєнних злочинів росіян, а також з військовими, які повернулися з полону в результаті обміну. Режисерками фільму стали Марина Рощина і Тетяна Симон.

Роботу над фільмом почали після звернення до команди дружини військовослужбовця «Азова» Марії Алєксєєвич

«Ми вирішили зафіксувати історії тих, хто бореться за повернення наших військових з полону і для кого час зупинився в постійному очікуванні», — йдеться в пресрелізі. 


Читайте також:


Де дивитись фільм?

Показ відбудеться 1 червня, о 12:40, у залі «Кіноман» кінотеатру «Жовтень» за участі знімальної команди, героїв і героїнь фільму. 

Квитки можна купити за посиланням.

Після показу на Docudays UA міжнародна прем’єра «Свідки. Полон вбиває» відбудеться на Шеффілдському кінофестивалі у Великій Британії.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк