Головна - Новини - Фільм «Я і Фелікс» за перший тиждень прокату зібрав близько 1,3 мільйона гривень

Фільм «Я і Фелікс» за перший тиждень прокату зібрав близько 1,3 мільйона гривень

Час прочитання: < 1 хв

Дебютна стрічка «Я і Фелікс» режисерки Ірини Цілик вийшла у прокат 11 квітня. За перший же тиждень вона зібрала у кінотеатрах майже 1,3 мільйона гривень. Одну з ролей у фільмі виконав поет та письменник Юрій Іздрик.

«Люк» розповідає детальніше.

Що саме відбулося?

Перший ігровий фільм Ірини Цілик «Я і Фелікс» вийшов у прокат 11 квітня. За перший тиждень у кінотеатрах він зібрав 1 296 295 гривень, а всього стрічку переглянуло 8 419 глядачів. Про це наприкінці минулого тижня команда фільму повідомила у Facebook.

«Дякуємо усім глядачам та глядачкам, які прийшли подивитися фільм. Прокат триває, до зустрічі в кінотеатрах», — йдеться у дописі.

На Facebook-сторінці фільму також повідомили, що харків’яни можуть його подивитися у кінотеатрі «Мультиплекс», що у ТРЦ Nikolsky, та у «Планеті кіно». Нагадаємо, прем’єрний показ стрічки відбувся у Харкові 14 квітня, на ньому глядачі могли поспілкуватися з авторкою фільму Іриною Цілик.


Читайте також:


Про що фільм «Я і Фелікс»?

Стрічка «Я і Фелікс» є екранізацією роману українського письменника та військовослужбовця Артема Чеха «Хто ти такий?». У центрі сюжету лежить історія дорослішання хлопця Тимофія, його сім’я, друзі, перше кохання та спілкування з колишнім контррозвідником Феліксом, який став членом родини. Події розвиваються на тлі кризи 1990-х років, які показані у фільмі через призму дитячого сприйняття.

Роль Фелікса, ветерана війни в Афганістані, зіграв український поет та письменник Юрій Іздрик. Тимофія у різному віці грають три актори: Андрій Чередник (син Артема Чеха та Ірини Цілик), Владислав Балюк та Володимир Гладкий.

Фільм отримав спеціальну відзнаку журі Національного конкурсу кінофестивалю «Молодість», а також спеціальну відзнаку UKRAINA! — польського фестивалю українського кіно та культури. Серед інших нагород фільму ― приз The CGS Award (Social-cultural Cineclubs for Young People) від італійського кінофестивалю Giffoni.

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк