Головна - Новини - Начальника Державної податкової служби Харківщини підозрюють в отриманні хабаря

Начальника Державної податкової служби Харківщини підозрюють в отриманні хабаря

Час прочитання: 2 хв

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою оголосили підозру начальнику управління Державної податкової служби (ДПС) у Харківській області. За версією слідства, він причетний до отримання хабаря у розмірі 55 тисяч доларів.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

21 травня НАБУ повідомило про розширення кола осіб у справі щодо одержання посадовцями ДПС хабаря у розмірі 55 тисяч доларів. 

Так, 17 травня цього року про підозру повідомили начальнику управління ГУ ДПС у Харківській області (ч. 4 ст. 368 КК України), а також працівниці відділу і підприємцю (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).

«За даними слідства, взимку цього року начальниця відділу податкової підбурила представника приватного товариства надати 55 тис. дол. США за виключення його компанії з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості. йдеться в публікації. — Кошти зокрема призначалися начальнику одного з управлінь ГУ ДПС у Харківській області, податківиці, а також її підлеглій та місцевому підприємцю, які брали участь у передачі хабаря».

Слідство встановлює, чи причетні до злочину інші посадовці або фізичні особи.  


Читайте також:


Що цьому передувало?

15 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом з НАБУ повідомили про підозру працівниці ГУ ДПС в Харківській області за вимагання хабаря та отримання 55 тисяч доларів від представника юридичної особи.

За даними слідства, протягом січня-лютого 2024 року працівниця також додатково вимагала від представника юридичної особи 150 тисяч доларів за вчинення дій в інтересах низки товариств. 

Під час передачі 55 тисяч доларів посадовицю викрили «на гарячому» та згодом повідомили їй про підозру.

Після цього видання «Думка» з посиланням на джерела писало, що підозрювана — керівниця відділу Головного управляння ДПС України в Харківській області Тетяна Горбань.

16 лютого 2024 року стало відомо, що підозрювану взяли під варту із визначенням застави в сім мільйонів гривень. 

А 20 лютого, згідно з інформацією ЗМІ, звільнили з посади начальника Головного управління ДПС України у Харківській області Василя Гладченка. Відставка відбулась на тлі корупційного скандалу в управлінні. Ймовірно, підозру НАБУ вручили саме йому.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк