Головна - Новини - У Харкові звільнили начальника податкової служби

У Харкові звільнили начальника податкової служби

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові звільнили з посади начальника Головного управління Державної податкової служби України у Харківській області Василя Гладченка. Відставка відбулась на тлі корупційного скандалу в управлінні.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

20 лютого джерела видання «Думка» у ГУ ДПС повідомили, що Василь Гладченко звільнений з цього дня. Причини звільнення поки що невідомі, водночас немає інформації про відкриті проти нього кримінальні справи.

Крім цього, в управлінні поки не бачили наказу про призначення тимчасово виконувача обов’язків начальник Головного управління ДПС у Харківській області.


Читайте також:


Що цьому передувало?

15 лютого Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом з НАБУ повідомили про підозру працівниці ГУ ДПС в Харківській області за вимагання хабаря та отримання 55 тисяч доларів від представника юридичної особи.

За даними слідства, протягом січня-лютого 2024 року працівниця також додатково вимагала від представника юридичної особи 150 тисяч доларів за вчинення дій в інтересах низки товариств. 

Під час передачі 55 тисяч доларів посадовицю викрили «на гарячому» та згодом повідомили їй про підозру.

Після цього видання «Думка» з посиланням на джерела писало, що підозрювана — керівниця відділу Головного управляння ДПС України в Харківській області Тетяна Горбань.

16 лютого 2024 року стало відомо, що підозрювану взяли під варту із визначенням застави в сім мільйонів гривень. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк