Головна » Новини » «Укрзалізниця» запустила продаж квитків на перший дитячий вагон. Поїзд з ним їхатиме за Харкова

«Укрзалізниця» запустила продаж квитків на перший дитячий вагон. Поїзд з ним їхатиме за Харкова

Час прочитання: < 1 хв

Днями «Укрзалізниця» запустила продаж квитків на перший купейний дитячий вагон, який курсуватиме в складі поїзда №15/16 «Харків-Ясіня» з 8 серпня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про нововведення?

В «Укразалізниці» повідомили, що дитячий вагон був спроєктований за ініціативи Укрзалізниці в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки Уряду Бельгії. 

«Ми системно рухаємось до нашої мети — стати найбільш дружньою до дітей залізницею в Європі. Важливо, що цей унікальний вагон модернізовано в Україні — на нашому Київському електровагоноремонтному заводі. До кінця цього року плануємо запустити ще 7 таких вагонів», — наголосив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Роботи з модернізації цього вагона тривали близько пів року, і вже 8 серпня він вирушить у свій перший рейс символічним маршрутом, який поєднує схід та захід України та регулярно перевозить групи дітей з Харківщини на відпочинок у горах.

У процесі модернізації вагон отримав низку сучасних рішень, які зроблять подорож батьків із дітьми більш комфортною: від дитячих манежів до сповивальних столиків у вбиральні.


Читайте також:


Де придбати квиток?

Вагон курсуватиме у складі поїзда №15/16 «Харків-Ясіня», починаючи з 8 серпня. Придбати квиток можна в мобільному застосунку «Укрзалізниці», його вартість дорівнює вартості купейних квитків аналогічного класу у тому ж поїзді. 

У застосунку вагон має маркування «Дитячий».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк