Головна - Новини - Зміївська міськрада уклала угоду про ремонт будинку культури з суттєвими переплатами

Зміївська міськрада уклала угоду про ремонт будинку культури з суттєвими переплатами

Час прочитання: 2 хв

Відділ культури, спорту, молоді та туризму Зміївської міської ради без тендера уклав угоду на ремонт будинку культури за 1,1 мільйона гривень. Журналісти помітили у кошторисі значні переплати.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Відділ культури, спорту, молоді та туризму Зміївської міськради уклав угоду з ФОП  Трущ Сергій Миколайович щодо аварійного ремонту «Соколівського будинку культури» вартістю 1,1 мільйона гривень.

«Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) зазначає, що угоду підписали без проведення тендеру, при цьому, ціни у кошторисі завищені в рази.

Наприклад, вартість акрилової фарби для стін прописали по 612 гривень за літр. У будівельних магазинах велика кількість акрилових фарб для зовнішніх покриттів за цінами, меншими у кілька разів. Так, її можна купити за 115,9 гривень за літр.

Пластмасові фасадні дюбелі планують купувати по 34,41 гривень за штуку. Загалом на дюбелі хочуть витратити понад 40 тисяч гривень.

«Важко зрозуміти, що це за ексклюзивні дюбелі. Але ось пластикові фасадні коштують від 80 копійок за одиницю, а упаковка на 100 дюбелів коштує 84 гривні. Є безліч варіантів дюбелів із металевим стрижнем, але фактично більшість з них мають ціну за одиницю від однієї до п’яти гривень», — зазначили у ХАЦ.

Суміш для приклеювання та захисту пінополістирольних плит планують купувати по 59,41 гривень за кілограм. Для порівняння, популярна суміш для приклеювання та армування пінополістирольних плит Ceresit СТ-85 коштує 17,6 гривень за кілограм. Це учетверо дешевше, ніж ціна у кошторисі.

Універсальний гідрофобізатор (використовується для захисту від води) прописали по 689 гривень за літр, хоча ринкова ціна Ceresit CT-13 – 347 гривень.

«Таким чином, майже всі позиції у кошторисі, навіть копійчані, мають завищення», — підкреслили у ХАЦ. 


Читайте також:


Що не так із міським головою Змійова?

Міським головою Змієва є Павло Голодніков, який обрався головою Зміївської міської ради від партії «Слуга народу» у 2020 році.

Улітку 2023 року правоохоронці оголосили підозру Голоднікову у заволодінні бюджетними коштами під час проведення ремонту дошкільного закладу, але суд відмовився відсторонити його від посади

Як писав ХАЦ, наприкінці лютого 2024 року суд визнав винним начальника відділу культури, молоді, спорту та туризму Зміївської міськради Олега Бідуліна у тому, що він отримав хабар 35 тисяч гривень за «сприяння» у проведенні змагань зі страйкболу. Його оштрафували на 35 700 гривень. У суді Бідулін визнав вину та розкаявся.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк