Головна - Новини - Харків отримає від Чехії та Німеччини теплоенергетичні установки, аби пережити зиму

Харків отримає від Чехії та Німеччини теплоенергетичні установки, аби пережити зиму

Час прочитання: 2 хв

У Берліні стартувала міжнародна конференція URC2024, напередодні якої кілька європейських країн та інституцій пообіцяли надати Харкову енергетичне обладнання й профінансувати відновлення пошкодженого росіянами житла.

«Люк» розповідає детальніше, на яку допомогу може розраховувати наше місто.

Що саме відбувається?

11 та 12 червня у Берліні проходить щорічна міжнародна конференція Ukraine Recovery Conference (URC2024). Вона присвячена поточному відновленню та довгостроковій відбудові України після початку повномасштабного вторгнення Росії. В межах цієї зустрічі обговорюється надання екстреної допомоги для негайних потреб України, реалізація короткострокових проєктів та активного залучення громадянського суспільства до цих процесів.

URC2024 зосереджується на наступних ключових напрямках:

  • мобілізація приватного сектору для відбудови, зелений та цифровий перехід;
  • мобілізація людського капіталу, питання соціальної єдності та інклюзивності (зокрема інтеграція ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та репатріантів);
  • посилення участі місцевих громад у відновленні, сталий розвиток міст, прозорість та підзвітність;
  • реформи, пов’язані зі вступом України до ЄС.

Читайте також:


Що Харків отримає від міжнародних партнерів?

Вчора, напередодні URC2024, відбулася окрема зустріч, присвячена відновленню і потребам Харкова. В результаті перемовин Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) погодило передачу місту чотирьох когенераційних установок, ще дві пообіцяв надати уряд Чехії. Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов:

«Вражений такою підтримкою і готовністю, незважаючи ні на що, продовжувати допомагати необхідним стільки, скільки це буде потрібно,написав він у своєму Telegram-каналі. — Проте найголовніше досі залишається незмінним, спочатку — треба захистити небо над нашим містом і забезпечити безпеку наших людей.».

Харків отримає від Чехії та Німеччини теплоенергетичні установки, аби пережити зиму
Харків отримає від Чехії та Німеччини теплоенергетичні установки, аби пережити зиму

Терехов подякував українським та європейським чиновникам, що сприяли отриманню цієї допомоги. Також він окремо відзначив роль міжнародних фінансових інституцій за підтримку в енергетичній сфері та фінансуванні відбудови Харкова. За його словами, Харків отримає від Європейського інвестиційного банку фінансування програми муніципального житла у міській громаді.

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото з каналу Харківської міської ради

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк