Головна - Новини - Вглиб себе. В ARTпідвалі відкриється групова виставка

Вглиб себе. В ARTпідвалі відкриється групова виставка

Час прочитання: 2 хв

2 березня у харківському ARTпідвалі відкривається групова виставка митців та мисткинь, яких відібрали на опенколі 2021 року.

«Люк» розповідає про неї детальніше.

Що це за виставка?

Виставка «Вглиб себе. Методом експлорації» міститиме у собі роботи чотирьох авторів: Віталії Щелканової, Павла Лугового, Марини Штанько та Рити Нікі. Їхні проєкти охоплюють період від початку пандемії COVID-19 до сьогодення повномасштабного вторгнення.

«Процес тривалої і систематичної саморефлексії, під час якої митці активно досліджують свої власні думки, почуття, переконання, цінності, сильні та слабкі сторони відображені у фотографіях, які розкажуть вам про нові контексти дійсного. Дізнайтеся, що відбувається, коли ти залишаєшся наодинці з собою і як це впливає на твій світ», — йдеться в описі до виставки.


Читайте також:


Про що будуть проєкти?

Віталія Щелканова розповідає, що під час роботи над проєктом довелося досліджувати чужі простори, адже зв’язок з власними було порушено на невизначений термін.

«Ми говорили про відчуття дому, про речі, які брали з собою у “тривожних валізах”, ділилися одна з одною своїми історіями — і це створювало зв’язок: між людиною та людиною, між людиною та простором, між людиною та реальністю», — розповідає вона.

Віталія Щелканова

Павло Луговий представить серію автопортретів-досліджень про вплив цивілізаційних процесів на людину.

«Людина шукає задоволення за межами реальності, насолоджуючись вигаданим світом, наповненим громадськими і релігійними цінностями. Новітні технології занурюють в замкнутий простір, утримують там де ми завжди залишаємось наодинці з собою і своєю уявою, де фобії панують над усім», — поділився Павло.

Павло Луговий

Рита Нікі у своєму проєкті «Lingua Adamica» шукає «першофотографічну мову», її знимки оспівують буденність, щастя від повільного життя і прагнуть до позачасової безтурботності.

Рита Нікі

Марина Штанько, розповідає, що у своєму проєкті вона намагалася уявити світ, в якому злиття різних культур відбувається набагато раніше — відразу після Другої світової війни, ніби холодної війни ніколи не існувало. 

«Американська поп-арт культура коміксів, відтворена Роєм Ліхтенштейном, зливається з радянськими фотографіями повсякденного життя з мого сімейного архіву», — розповіла художниця.

Де і коли проходитиме виставка?

Виставка відкривається 2 березня о 16:00 і триватиме до 30 березня. Галерея знаходиться за адресою Чернишевська, 15 у внутрішньому дворі. 

Вхід безкоштовний, години роботи: з середи по неділю з 13:00 до 18:00.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк